Jeugdscouting

Het is en blijft de bedoeling dat alle kinderen van Tielen, Lichtaart en Kasterlee de kans moeten krijgen om bij KFC De Kempen te komen voetballen, ongeacht hun talent. Om shopping te voorkomen zal er eerst een grondige interne evaluatie plaatsvinden. Dit om enerzijds eventuele tekortkomingen bloot te leggen en anderzijds eigen “gewestelijke” spelers de kans te geven om de stap naar het interprovinciale voetbal te zetten. Het is belangrijk om eerst de waarde van de eigen spelers te kennen alvorens over te gaan tot het aantrekken van een andere speler. Externe spelers dienen vanzelfsprekend een meerwaarde te geven tegenover het huidige spelerspotentieel.

Waarom talent detectie?

  • KFC De Kempen heeft de ambitie om een begrip te zijn in de streek qua voetbal- opleiding. Het moet de bedoeling zijn om de talenten uit de onmiddellijke omgeving naar onze club te halen.
  • Verhogen van de kwaliteit van het reeds aanwezige potentieel, hiervoor is een grondige doorlichting van de eigen spelersgroep noodzakelijk.
  • Uiteindelijke doel is uiteraard de doorstroming naar het 1e elftal van spelers die binnen onze jeugdopleiding zijn gevormd


Ben je een talentvolle speler en ben je toe aan een nieuwe uitdaging of ken je een talentvolle speler die op zoek is naar een nieuwe club? Neem contact met ons op via scouting@fcdekempen.be of meld je aan via "Ik wil komen voetballen".