Verslagen

KFC Dames – Wortel 1-0

7 december speelden de dames van KFC De Kempen hun voorlaatste match voor de winterstop. Het veld is drassig na een paar regenachtige dagen, dus het belooft een zware match te worden. Vanaf minuut 1 gaat het tamelijk gelijk op tussen beide ploegen. Wortel biedt veel weerstand, maar ook onze verdediging laat geen ballen doorkomen. In de 10e minuut trapt Annelien op goal. De keepster van Wortel kan de bal wegtikken, waarna Valerie hem over haar heen tikt. Het staat 1-0. KFC geraakt vaak vooraan, maar krijgt weinig kansen op doel. Wortel blijft opzetten, maar krijgt geen goal gemaakt. Het gaat er hard aan toe, en de scheidsrechter moet de match vaak stilleggen omdat er veel fouten worden gemaakt. In de 32e minuut kan Nele daar dan gebruik van maken om snel een outfitwissel te doen. De rest van de 1e helft weten we onze 1-0 voorsprong goed te behouden.

Na de rust begint Wortel meer op te zetten. Anouk moet een paar spectaculaire sprongen doen, maar houdt haar doel ongeschonden. Als Wortel een corner krijgt wordt het even spannend. De bal wordt goed voorgezet, maar de verdediging weet goed hun mannetje te houden en de bal vliegt aan de andere kant weer buiten. We blijven alles geven, maar het grootste deel van de match speelt zich rond de middellijn af. In de 66e minuut mag Julie naar de kant en komt Rinke in de spits. Niet veel later kan Sien de bal voorzetten voor Rinke, maar de keepster onderschept de bal. Ook Annelien kan nog een keer op doel schieten, maar het blijft bij een 1-0 overwinning voor de dames van KFC, die daardoor weer een plekje stijgen in de rangschikking.

Speelden voor KFC: Anouk, Annelien, Nomi, Valerie, Sien, Silke, Ynske, Fleur, Sofie, Nele, Julie, Rinke

Zennester Hombeek - KFC 3-3
KFC Dames – KFC Flandria 2-1

Zaterdagvoormiddag om 10u30 werden de dames van KFC in Ravels verwacht. Na de aftrap van Flandria krijgen de dames van KFC de bal al snel afgepakt, en in de 2e minuut kan Sien de 0-1 al binnentrappen. Flandria mag weer aftrappen, en nog geen 2 minuten later komt ook Fleur een keertje aan de goal. Fleur trapt op de paal, waarna de bal bij Annelien komt, die op de deklat knalt, waarna Sien de 0-2 scoort. In de 7e minuut kan Fleur nog eens een poging wagen, maar de keepster weet de bal te vangen. Enkele minuten later kan Flandria ook even dreigen, maar de verdediging krijgt de bal mooi weggewerkt. In de 25e minuut komt Sien nog een keer aan de goal, maar ze krijgt de bal niet in doel. Wat later mag Anouk nog eens in actie komen en plukt ze een knappe bal uit de lucht. In de 37e minuut kan Flandria een corner veroorzaken. Deze wordt goed gezet, en een van de aanvalsters kan de bal de goal in knallen, waar Sofie nog een poging tot redding doet, maar tevergeefs de bal in de netten trapt. We gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

Na de rust komt Flandria sterker opzetten. De eerste kans is toch voor KFC, met Annelien die in de 55e minuut net niet voorbij de keepster geraakt. In de 63e minuut krijgt Flandria weer een corner, maar de verdediging werkt de bal weg. Anouk voorkomt de gelijkstand een paar keer. In de 72e minuut krijg Flandria weer een corner, die ze niet afgewerkt krijgen door de sterke verdediging van KFC. Annelien krijgt de bal nog een keer vanvoor, maar trapt net naast doel. Na 75 minuten spelen mag Nele gaan rusten, schuift Fleur door naar de linkse bak en komt Julie naast Annelien in de spits te staan. De 2e helft is knokken voor KFC. Het grootste deel ervan wordt op onze helft gespeeld, maar Anouk en haar verdediging houden stand. In de 83e minuut mag Lotte naar de kant, verschuift Annelien naar de linkse flank en komt Rinke mee in de spits. We blijven de volle 100% geven en nemen de 3 punten mee naar huis, waardoor stijgen in de rangschikking en op de 8e plaats komen te staan.

Speelden voor KFC: Anouk, Annelien, Nomi, Sien, Inge E, Tinne, Ynske, Fleur, Sofie, Nele, Lotte, Renee, Rinke, Julie

KFC Dames – Vlug Vooruit A 2-0

Afgelopen zaterdag speelden de dames van KFC De Kempen thuis tegen Vlug Vooruit. Het is vanaf minuut 1 oppassen geblazen, want Vlug Vooruit is een heel snelle ploeg die ook technisch sterk is. Anouk moet een paar spectaculaire reddingen doen, maar doet dat ook alsof het niets is. In de 15e minuut krijgt KFC een eerste echte kans. Het is Silke die de goal nipt mist. 5 minuten later krijgt het spitsenduo van KFC de bal wel binnen. Nele weet Annelien te vinden, die de 1-0 netjes binnentrapt. Silke geraakt iets later nogmaals voorbij de verdediging, maar de 2-0 blijft uit. In de 35e minuut kan Ynske ook nog een keer op goal trappen, maar het blijft 1-0 tot aan de rust.

Na de rust blijft de match gelijk opgaan. Zowel KFC als Vlug Vooruit krijgen kansen, maar die zijn niet talrijk en beide keepsters weten de 1-0 goed te behouden. In de 57e minuut wordt Nele gewisseld en komt Rinke mee in de spits te staan. 10 minuten later krijgt Valerie de bal aangespeeld, en trapt ze deze diep naar Rinke, maar Rinke geraakt niet voorbij de verdedigers van Vlug Vooruit. Naarmate het einde van de match nadert, krijgt KFC het moeilijker. Vlug Vooruit komt vaker in de buurt van de goal, maar de verdediging blijft de volle 100% geven en Anouk springt van de ene hoek naar de andere. In de 87e minuut wordt Renee ingebracht en mag Rinke gaan rusten. Omwille van de vele hevige duels die uitgevochten werden (wel degelijk op een faire manier) blijft de match iets langer dan 90 minuten duren. Dat zorgde ervoor dat de goal die Silke vanop het middenveld over de keepster heen trapte in de 94e minuut extra indrukwekkend leek. De dames van KFC zegevieren na een harde match, maar een welverdiende 2-0 overwinning.

Speelden voor KFC: Anouk, Annelien, Nomi, Silke, Sien, Inge E, Ynske, Valerie, Fleur, Sofie, Nele, Renee, Rinke

KFC Dames – SK Loenhout B 5-1

Zaterdag 2 november ontvingen de dames van KFC De Kempen Loenhout. KFC begint sterk, met al in de 3e minuut een eerste kans voor Sien, die een prachtige voorzet van Silke net iets later dan de keeper bereikt. Nog geen 2 minuten later trapt ook Silke een keer op de goal, maar zit de keepster wederom tussen. Na een kwartier spelen krijgen we een poging van Valerie, waarna de bal op het middenveld bij Silke komt, die loeihard de 1-0 binnentrapt. KFC is de sterkste ploeg, en ook in onze verdediging is dat zichtbaar. Sofie wint al haar duels, Inge C houdt de snelle rechtsvoor van Loenhout goed tegen ondanks haar blessure, Inge E kan de spits van Loenhout afhouden, Nomi stopt elke aanvalster die toch door de mazen van het net kan glippen en Anouk doet weer een paar spectaculaire reddingen. In de 23e minuut dribbelt Silke met de bal naar voor, waar ze Julie aanspeelt, die de 2-0 scoort. 8 minuten voor het einde krijgt Sien nog een kans, maar de eerste helft blijft het bij 2-0.

Na de rust komt Nele op het veld, die Inge C vervangt. In de 50e minuut krijgt Loenhout een penalty voor handsbal. Zo komen ze een puntje dichterbij de dames van KFC. Dat blijft echter niet lang duren, want 5 minuten later speelt Silke Sien aan, die richting goal loopt met de bal en de 3-1 binnentrapt. 2 minuten later maakt Silke het verschil nog groter, en knalt ze de 4-1 binnen. Na 62 minuten speeltijd en 1 goal mag Julie gaan rusten en komt Rinke in de spits te staan. In de 65e minuut krijgt Sien nog een kans, maar die krijgt ze niet afgewerkt. 20 minuten voor het einde komen Valerie en Lotte samen voor goal, terwijl Valerie probeert te scoren en daardoor gevloerd wordt door de keepster, kopt Lotte de 5-1 binnen. 5 minuten later komt Renee in de spits te staan, gaat Rinke op de rechtse flank spelen en mag Annelien gaan rusten. In de laatste minuut kan Valerie nog een poging doen, maar het blijft bij een welverdiende 5-1 overwinning voor de dames van KFC.

Speelden voor KFC: Anouk, Annelien, Nomi, Silke, Sien, Inge E, Valerie, Julie, Sofie, Lotte, Inge C, Renee, Nele, Rinke

KFC Dames – K. Brecht SK 3-2

26 oktober kwamen de dames van Brecht naar Tielen voor de match tegen KFC. De dames van KFC zijn vanaf minuut 1 de sterkste. Na 10 minuten spelen krijgen we onze eerste corner al. We krijgen hem niet afgewerkt, maar de kansen blijven volgen. Valerie, Silke en Annelien komen allemaal een keer tot de goal, maar het eerste doelpunt blijft uit. In de 30e minuut wordt Annelien door een blessure aan naar de kant gehaald en komt Rinke naast Valerie in de spits te staan. 7 minuten later trapt Silke de 1-0 binnen. KFC blijft goed druk zetten, maar voor de rust vallen er geen goals meer.

In de 2e helft weet Brecht wat meer weerstand te bieden. Na 4 minuten spelen trappen ze de gelijkmaker binnen. KFC blijft de overhand hebben, en in de 52e minuut komt ook Miek een keer tot aan de goal, maar ze stuit op de keepster. 2 minuten later krijgen we een corner, die door Ynske binnengeknald wordt. In de 70e minuut wordt Valerie af het veld gehaald omdat ook zij last heeft van een blessure. Renee komt dan bij Rinke in de spits. Een kwartier voor het einde trapt Brecht de 2-2 binnen. KFC blijft vastberaden om de 3 punten binnen te halen, en Nomi komt zelfs even mee vooraan spelen. We krijgen nog een paar kansen, maar krijgen deze niet afgewerkt. 2 minuten voor het fluitsignaal stuurt Sien de bal diep voor Silke, die de eindstand van 3-2 op het scorebord zet.

Speelden voor KFC: Nele, Annelien, Nomi, Silke, Sien, Inge E, Miek, Ynske, Valerie, Sofie, Inge C, Renee, Rinke