Voorbeschouwing

In deze reeks gaan we geen enkele wedstrijd 'gewoon' winnen.

Voor de thuismatch tegen Berg en Dal spraken wij met Michiel Meynendonckx. De laatste weken sterk presterend in het middenveld van KFC. Maar hij heeft er alles behalve een gemakkelijk parcours opzitten.

Aan het einde van het seizoen 2016-2017 nam je het besluit om te stoppen met voetballen. Na een seizoen niet te voetballen besliste je om terug de voetbalschoenen aan te knopen. Waarom koos je voor KFC De Kempen? En heb je het gevoel dat je ondertussen terug naar je beste vorm aan het toegroeien bent?

Ik heb gekozen voor KFC De Kempen omdat ik op zoek was naar een leuke, gezellige en vooral ambitieuze club. Het moest daarbij ook goed te combineren zijn met mijn werk in ons familiebedrijf waar ik meehelp in het logistieke departement. KFC De Kempen was dus voor mij gewoon een logische keuze.

Ik ben momenteel goed bezig en ik voel dat ik in een goede flow zit. Maar er zit zeker nog groeimarge tot aan mijn topvorm.

Zaterdag komt Berg & Dal op bezoek. In de Beker van België klopten we dit elftal met 3-0 en jij scoorde één van de doelpunten. Dit weekend gaan we ook gewoon winnen, toch?

Pas op! In deze reeks gaan we geen enkele wedstrijd ‘gewoon’ winnen. We zullen elke wedstrijd opnieuw onze kwaliteiten en mentaliteit in de strijd moeten gooien. Als we dat met deze groep doen elke wedstrijd opnieuw, zullen we wel op een mooie plaats eindigen na de competitie.

Je bent natuurlijk nog heel jong en je heb nog een hele voetbalcarrière voor de boeg. Maar op welke prestatie ben je trots op?

Ik ben trots op mezelf dat ik op een leeftijd van 17 mijn debuut bij Hoogstraten heb mogen maken in 2de klasse. In de match op Lommel mocht ik meteen starten. Er was dus niet echt sprake van een invalbeurt zoals dat vaak gebeurt. Ik mocht 70 minuten mee spelen en was echt stik kapot toen ik gewissel werd. Verder herinner ik me nog dat we 0-1 voor stonden maar dat we alsnog in de laatste 5 minuten twee doelpunten slikten. Zo lieten we alsnog de drie punten liggen.

Vorige week begon op Tv-zender Vier een nieuw seizoen van Expeditie Robinson. Stel dat jezelf ooit terechtkomt op een onbewoond eiland. Welke drie personen of dingen neem jij mee?

In de eerste plaats zou ik toch graag mijn familie meenemen. Voor de rest zou ik mijn gsm meenemen en natuurlijk ook wat kledij. Dit komt altijd van pas.