Voorbeschouwing

Tijdens de voorbereiding hebben we veel vertrouwen opgedaan

Woensdagavond trapten onze jongens van KFC De Kempen B het seizoen opgang met een mooie overwinning tegen de buren van MLK Lichtaart. Zaterdag (19u30) is het de beurt aan onze A- ploeg. Zij nemen het op tegen Witgoor Sport, enkele weken geleden al een tegenstander in de Beker van België. Wij spraken met onze kapitein en topschutter van vorig seizoen, Kenny Geudens.

Voor we vooruit denken wil ik graag nog even terugkomen op de match tegen Duffel in de Beker van België. Hoe jammer is het om de confrontatie met KVC Westerlo te missen als je lange tijd de betere ploeg bent? Zeker als je nu ook ziet dat Duffel erin slaagde om Westerlo te kloppen. In de volgende ronde spelen ze tegen eerste klasser STVV, dat had ook onze match kunnen zijn.

Ja na de match was de ontgoocheling groot zeker als je beseft dat je niet de mindere ploeg bent geweest. Als je dan dezelfde ploeg ook nog KVC Westerlo ziet kloppen en zo in een volgende ronde een 1 ste klasser tegenkomt, dan is dit een zeer spijtig gegeven.

Toch mogen we zeer tevreden zijn over onze voorbereiding. Alle vier matchen gewonnen in de Beker van Antwerpen, 4 de ronde gehaald in de Beker van België en nog eens alle vriendschappelijke matchen winnend afgesloten. We hebben hierdoor veel vertrouwen opgedaan.

Onze eerste tegenstander in de competitie kwamen we eerder ook al tegen in de Beker van België. Toen wonnen we vrij vlot. Wat verwacht jij van de match van zaterdag?

Die match was voor ons misschien wel de beste prestatie van de voorbereiding. Alles zat wat mee tijdens de match.

Witgoor is een ploeg waar niemand graag tegen speelt en ze zullen wel scherp aan de aftrap komen door de zware nederlaag voor vorige keer. Maar we moeten vooral met onszelf bezig zijn nu. We hebben veel vertrouwen en ook nog eens het thuisvoordeel. Dus gaan we voluit voor de 3punten!

Vorig jaar had jij een ongelooflijk seizoen, met 31 goals had jij een zeer groot aandeel in de promotie. Wat zijn je persoonlijke ambities voor dit seizoen?

Ja vorig jaar was echt een 'boerenjaar' op gebied van doelpunten. En ze zijn dan ook gelukkig van nut geweest voor de promotie. Nog een keer voor de promotie gaan dit seizoen is mijn ambitie. Als spits wil je natuurlijk ook week na week scoren. De tijd zal uitwezen of dit alles realistisch is. Ik moet toegeven dat ik de reeks niet zo goed meer ken.