Voorbeschouwing

De nieuwe supportersclub heeft een positief effect op de spelersgroep

Ik denk dat we er allemaal mee akkoord gaan als ik zeg dat we de laatste weken iets heel uitzonderlijks meemaken. Op drie matchen tijd 18 doelpunten gemaakt en slechts één doelpunt tegen. Ongelooflijk maar waar.

Maar even straf is dat onze B-ploeg het op dit moment ook erg straf doet. Zij wonnen dit weekend op verplaatsing bij St. Dimpna hun 4 de match op een rij. Momenteel staan zij op een 7 de plaats met slecht zes punten achter op leider VC Poederlee.

Een speler die bij beide ploegen een aandeel heeft in het succes is Jorn Lauwers. Voor hem is het ondertussen wekelijkse kost om twee matchen te spelen. Bij onze A-ploeg probeert hij zoveel mogelijk minuten te verzamelen en bij onze B-ploeg is hij wekelijks één van de sterkhouders.

Voor de match tegen Zoersel spraken wij een keer met hem.

Jij beleeft momenteel leuke tijden denk ik. Hoe heb jij de laatste drie weken beleeft met zowel de A als de B-ploeg?

Echt super leuk ik geniet van elke minuut die ik speel en ik word door iedere selectie voor de A-kern super gemotiveerd om me telkens te verbeteren. Het niveau op training is ook erg hoog dus ik geniet er echt van.

Opmerkelijk is dat de enorme zegenreeks begonnen is sinds dat we bij KFC De Kempen een nieuwe supportersclub hebben. We zagen ook via Facebook dat er na de match al enorm veel sfeer was. Wat doet dit met de ploeg?

Natuurlijk heeft dit een positief effect op de spelersgroep. Tijdens de match kun je dan nog net iets meer door de ambiance naast het veld. Dit zorgt ervoor dat het niveau van de hele ploeg omhoog gaat, waardoor er heel aantrekkelijk voetbal wordt gespeeld.

Uit de voorbeschouwingen van de voorgaande weken konden we afleiden dat onze A-ploeg grote ambities koestert dit seizoen. Maar jij kan ons ongetwijfeld ook meer vertellen over wat er leeft bij onze B-ploeg. Wat willen zij dit seizoen bereiken?

Wij met onze spelersgroep ambiëren minstens de top 5 of zelfs hoger. Met de kwaliteit van onze spelersgroep moet dit op papier ook haalbaar zijn. Zowel individueel als collectief horen wij bij de beste ploegen van de reeks Maar elke match moet natuurlijk gespeeld worden. We hebben samen met de trainer momenteel 1 doel voor ogen en dat is de 2e periode titel, hier gaan we natuurlijk vol voor elke match.

Even genoeg met de euforie. Dit weekend zit er met Zoersel een zeer zware tegenstander op onze A- ploeg te wachten. Zij zullen maar wat graag deze zegenreeks een halt toeroepen. Wat maakt hen zo’n lastige tegenstander?

Zoersel staat met een reden op de 5e plaats. Ik ben niet bekend met de resultaten die ze boeken, maar ik weet wel dat het een ploeg is die thuis heel weinig punten laat liggen. Zoersel zat vorig jaar ook in de reeks van De Kempen en daar zijn we toen 3-0 de boot in gegaan. Dit maakt Zoersel een geduchte tegenstander.

Jou mogen we beschouwen als een jeugdspeler van KFC De Kempen. Vertel een keer wanneer is het voor jou begonnen? En wat zijn zoal de mooie herinneringen die je overhoudt aan je jaren bij onze jeugd?

Bij mij is het begonnen bij de IP U15. Wat ik mezelf zeker herinner is de kameraden die ik eraan heb overgehouden. Sommige zijn naar een andere club gegaan en eentje is verplicht moeten stoppen met voetballen. We hebben nog steeds contact met elkaar en wie weet spelen we ooit terug samen.

Het is duidelijk dat de serieuze jaren er voor jou nu aankomen. Wat zijn jouw ambities in het voetbal?

Mijn persoonlijke ambities zijn hoog. Ik leg de lat voor mezelf steeds hoger om beter te worden en zo ver mogelijk te geraken.

Afsluiten doen we natuurlijk met onze dilemma vragen: Wat kies je?

  • Trein of bus? De trein want dat is rustiger.
  • Een keer dineren en naar de cinema met de mooiste vrouw op aarde (zelf te kiezen) of een keer een nacht op stap met de spelers van Real Madrid? Dan toch het dineren en aanvullend de cinema. Niets is leuker dan iets te doen met mooi gezelschap. Je weet ook nooit wat de avond brengt he :)
  • De Slimste Mens Ter Wereld of Blokken? Als ik echt moet kiezen dan toch maar de Slimste Mens. Blokken vind ik een heel saai programma.
  • Manchester United of Manchester City? Manchester United omdat het een club is met veel traditie en een hele grote geschiedenis. Veel van mijn idolen hebben er gespeeld. Alleen jammer van hun prestaties de laatste jaren.
  • Parachutespringen of bungee jumpen? Doe maar alle twee. Ik heb ze beiden nog nooit gedaan.Merci Jorne voor dit gesprek.