B Ploeg wint met zeer jong elftal


Dit weekend trok onze B-ploeg naar Wechelderzande voor hun voorlaatste competitiewedstrijd. Al een paar weken is de ploeg aan een sterke reeks bezig en de bedoeling was dan ook om hier een vervolg aan te breien. Mits een overwinning was KFC De Kempen B al 4 wedstrijden op een rij ongeslagen. Na overwinningen tegen Olen United en HIH Turnhout en een gelijkspel tegen Rosselaar Hulsen kon KFC er een mooie 10 op 12 van maken.

Maar om dit te verwezenlijken moest KFC met een bijzonder jong elftal voorbij de buren van "Wechel". Als we zeggen jong bedoelen we ook echt jong! Op het wedstrijdblad stonden liefst 10 spelers die in deze eeuw geboren zijn. Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en 7 maanden moest KFC optreden tegen een relatief ervaren tegenstander.

En dat was niet het enige bijzondere aan deze wedstrijd. Zeker even bijzonder was het feit dat de volledige selectie bestond uit allemaal jeugdspelers. Iedere speler speelt al minstens 2 seizoenen voor onze club. 13 van de vijftien spelen zelfs al minstens 5 seizoenen voor KFC De Kempen.

Naast al dit uitstekende nieuws vergeten we haast nog te vermelden dat onze B-ploeg de wedstrijd succesvol afsloot. De eerste helft eindigde met een brilscore maar in de 2de helft slaagden beide ploegen erin om de netten te doen trillen. Ruben Laureyssens zette KFC op voorsprong maar Wechelderzande maakte enkele minuten later alweer gelijk. In blessuretijd wist Robin Goris alsnog het winnende doelpunt binnen te werken.

Wij als club zijn trots op deze prestatie en wij willen dan ook trainer Paul Vets, de spelers en de technische staf van harte feliciteren met deze overwinning.