KFC De Kempen - KFC Turnhout 0-1

Gele kaarten
Wynants

 

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar in deze derby. Een overhoekse kopbal van Coeckelberghs verdween bijna in doel. Turnhout eiste licht veldoverwicht op, en bij een hoekschop tot aan de tweede paal kon Hermans met de kop de 0-1 scoren. Tekenend voor de match was verder wel het gebrek aan doelgevaar en doelkansen. De netten trilden bijna opnieuw ruim voorbij het half uur. Na een afgeweken doelpoging in het bezoekende kamp, haalde Johnson uit met een pegel op de paal. Snel erna volgde bijna de 1-1 wanneer in de kleine rechthoek voor de kooi van Horsten de bezoekers bij een schermutseling goed weg kwamen. In de 40’ ging de doorgebroken Kempen-aanvaller Lauryssen alleen op doel af. De bezoekende doelman Horsten kon nog nipt redding brengen. In de eerste helft was Turnhout voetballend de betere ploeg, waarbij blauw-wit met snelle combinaties de bal goed rond speelde.

Ook in de tweede helft kwamen de bezoekers het felst uit de kleedkamer. De Kempen moest in de verdediging en Turnhout pakte uit met veel druk naar voor. Keeper Hooyberghs moest al in de 47’ in actie komen bij een schot op doel. In de 53’ was er een doorbraak van de thuisploeg, en Gielis haalde uit met een mooi schot. De bal streelde de buitenkant van de paal. In de tweede helft viel er nauwelijks nog iets te noteren. Turnhout keek de kat uit de boom en verdedigde zijn voorsprong. Aan De Kempen werd het initiatief gelaten, maar de thuisploeg was niet bij machte om echt een vuist te maken. De 0-1 ruststand werd meteen ook de eindstand.

 

Basis 11: Hooyberghs, Trommelen, Mafete, Van den Putte (89’ Van Den Broeck), Meynendonckx M., Ndagano, Gielis, Van Genechten (71’ Vanreusel), Wynants (85’ Lauwers), Jansen, Lauryssen

Bank: Janssens, Van den Broeck, Lauwers, Vanreusel