KFC De Kempen A - 's Gravenwezel Schilde 0 - 1

De weinige toeschouwers die hoopten zich te kunnen opwarmen aan een aantrekkelijke voetbalavond, kwamen bedrogen uit. De Kempen vatte de wedstrijd aan zonder de geschorsten Meynendonckx en Efe. Bij de bezoekers stond het vizier slecht gericht bij de offensieve bedoelingen: schoten, al dan niet van uit de tweede lijn gingen hoog over of ver naast. Bij de hoekschoppen kon ’s Gravenwezel-Schilde zijn verdedigende vuurtorens voor doel laten postvatten, maar ook daaruit kon geen gevaar worden gecreëerd. De Kempen bakte er offensief zo mogelijk nog minder van. Het was voor de thuisploeg wachten tot in de 35’, wanneer Gielis een schitterend gemikte loeier op doel afvuurde. Er was een goede redding nodig van keeper De Bruyn die de bal van onder de lat in corner duwde. Vijf minuten later zette Van Nuffel de bezoekende goalie nog eens aan het werk. Zijn schot op doel van uit de draai werd opnieuw in hoekschop gewerkt.

Na de rust eiste Gessner al snel enkele keren de aandacht op. De bezoekende aanvaller viseerde de korte hoek, en even later was Hooyberghs bijna verrast bij zijn voorzet-schot. Diezelfde Gessner knalde in de 54’ een wenkende kans onstuimig over. Net voor het uur was er een goede actie van gastheer Verheyen die Trommelen in stelling bracht. Het leverde enkel een hoekschop op. Diezelfde Verheyen vond enkele minuten later keeper De Bruyn op zijn weg, na goed voorbereidend werk van Moorkens. Trommelen gaf in de 67’ de assist aan Van Nufflel, maar laatstgenoemde besloot te zwak op doel. De bezoekende aanval die er op volgde was evenwel goed voor de 0-1. Gessner rondde dit keer aardig combinatievoetbal van zijn ploeg succesvol af. Na de openingsgoal moest Hooyberghs attent reageren bij een lage knal van Vorselmans. Bij de tegenprikken op jacht naar de gelijkmaker, ging De Kempen te inspiratieloos te werk, en ontbrak het geel-blauw aan de nodige grinta. Wanneer Swaans Moorkens in stelling bracht, leverde dit slechts een corner op. Tien minuten voor affluiten, gaf van op links Swaans de bal keurig voor doel. In de kleine rechthoek werd de wenkende kans op de 1-1 door Van Nuffel onbegrijpelijk over doel geschoten. De schuchtere poging van Moorkens werd in de slotfase aan de verste paal naast de kader gekruld. Door deze driepunter nadert ’s Gravenwezel-Schilde tot op één puntje van De Kempen, dat in de rangschikking nog slechts 4 ploegen achter zich laat. KFC De Kempen: Hooyberghs, Govers, Gielis, Swaans, Moorkens, Van Den Putte, Van Nuffel (83’ Maes), Goethaert, Verheyen (72’ Vervoort),

Trommelen, Bakkovens Doelpunten: 67’ Gessner 0-1 Gele kaarten: Belhadi, Trommelen Rode kaarten: geen Scheidsrechter: Stef Colebunders