KVK Wellen - KFC De Kempen

77’ Mafete 1-1
Gele kaarten
Winkels (KVK Wellen)

De Kempen had een kwartier nodig om zich aan te passen aan de tegenstrever die op het kunstgrasveld uitpakte met snelle combinaties. Echte doelkansen kwamen er evenwel niet. Het vizier van Wellenaar Ramaekers stond te hoog gericht bij het schot van uit de tweede lijn. En wanneer Paesen voor De Kempen ook met een afstandsschot uitpakte, stond doelman Rausin goed geplaatst. In de 25’ was er een scoringskans voor de bezoekers. Gielis werd diep gestuurd, kapte zich vrij van zijn belager waarbij ondertussen keeper Rausin zijn kooi verlaten had. Het moest allemaal snel gaan en Gielis plaatste het leer over de keeper, maar helaas ook een halve meter over doel. Wellen was enorm snel in de omschakeling wanneer ze de bal veroverden. Echter, in de zone van de waarheid ontbrak het hen aan creativiteit om de bezoekende defensie uit mekaar te spelen. Vermits ook De Kempen in de zestien de opening niet kon forceren, waren de tussenkomsten van beide doelmannen eerder schaars.

De Kempen kwam het gretigst uit de kleedkamer. In de 56’ pakte Gielis uit met een listig schot dat te hoog gemikt was. Enkele minuten later bracht van op links Vanreusel de bal strak en laag voor doel. Aan de tweede paal viseerde Gielis dit keer het zijnet. Aan de overkant kon thuisspeler Vandebroek bezoekend balverlies niet afstraffen, en Hooyberghs pakte simpel. Na een dominant vierde kwartier van De Kempen viel een thuisdoelpunt plots uit het niets. Van op rechts werd de bal voor doel gebracht, en met een enig mooi hakje achter het steunbeen scoorde Winkels de 1-0. Doelman Hooyberghs reageerde nog met een ultieme reflex, maar via de paal ging de bal binnen. Het antwoord van De Kempen vertaalde zich in een assist van Lauryssen die door Gielis moeilijk en niet precies genoeg op doel gekopt werd. De verdiende gelijkmaker kwam er dan toch bij een hoekschop van Meynendonckx. Mafete was het sterkst in de lucht en kopte krachtig voorbij de kansloze Rausin. In de slotfase van de wedstrijd konden beide ploegen nog naar hartenlust counteren. Bij een snelle uitbraak via Lauryssen hanteerde Winkels de noodrem, waarna de enige gele kaart in de wedstrijd volgde. Thuisaanvaller Calgan dreigde nog eens, maar schoot over doel. Nadat Trommelen zich in de bal verslikte, moest Mafete de meubelen redden en de fout begaan. Na de vrije trap volgden nog twee hoekschoppen voor de thuisploeg in een dicht bevolkte zestien voor de kooi van Hooyberghs. De laatste snelle tegenaanval was voor De Kempen, op gang gebracht door Lauryssen. De puntendeling was al bij al billijk, al had er voor de bezoekers mits meer trefzekerheid toch een driepunter ingezeten.