OG Vorselaar - KFC De Kempen A 1-1

Het openingskwartier was er één zonder doelgevaar, en buiten enkele corners voor De Kempen, viel er in de zestien van thuisgoalie Adriaensen niet veel te beleven. Ook overbuur en bezoekende doelman Hooyberghs bleef in de eerste helft zo goed als werkloos. Laatstgenoemde miskeek zich enigszins bij de eerste corner van OG Vorselaar in de 22’. Govers moest zijn doelman ter hulp komen. De beste doelkans liet Kempen-aanvoerder Gielis even voor het half uur optekenen. Zico plaatste zijn schot keurig in de kruising waar keeper Adriaensen het leer uit zijn doel ranselde en een hoekschop toestond. Swaans devieerde de assist van Moorkens nipt naast, en even later mikte diezelfde Swaans te hoog. Met het gekraakt schot van Efe kende Adriaensen geen probleem. Zo werd de eerste helft gekenmerkt door veel middenveldspel en gebrek aan doelgevaar. De Kempen bracht het betere voetbal op de mat, terwijl de thuisploeg zich kranig verdedigde.

Ook de tweede helft ging op hetzelfde elan door. Het vizier van Efe was te hoog gemikt, en Van Nuffel kwam oog in oog met OG-doelman Adriaensen, maar kon net niet de unieke kans verzilveren vermits het leer net op tijd in corner werd ontzet door een thuisverdediger. Een goede actie van Gielis leek uit te monden in een doelpunt wanneer Adriaensen omspeeld werd, maar finaal dan toch de bal nog op de lijn werd gered. Een bezoekend doelpunt hing in de lucht, en Vervoort kwam centimeters te kort om de lage strakke voorzet van Efe in doel te glijden. Bij een bezoekende corner miskeek doelman Adriaensen zich, en mocht zich gelukkig prijzen dat er van De Kempen niemand op de goede plaats stond om de bal tegen de netten te duwen. In de 80’ werd door de thuisploeg een vrije trap strak aangesneden in de zestien. Van Sprengel kon er zijn hoofd tegen zetten en het stond zowaar 1-0. De bezoekers trokken snel opnieuw ten aanval, en het gekraakt schot van Trommelen maakte een gevaarlijke curve en verraste bijna keeper Adriaensen. Laatstgenoemde duwde de bal in hoekschop. Deze corner zorgde voor geharrewar aan de eerste paal en Trommelen scoorde de gelijkmaker. Het slotoffensief van De Kempen miste de nodige grinta om alsnog de driepunter binnen te halen.

FC De Kempen: Hooyberghs, Meynendonckx, Govers, Gielis, Swaans, Efe, Moorkens (58’ Van Nuffel), Van Den Putte (85’ Verheyen), Trommelen, Vervoort, Bakkovens

Doelpunten: 80’ Van Sprengel 1-0, 85’ Trommelen 1-1