Nieuwe voorzitter voor KFC De Kempen

Nieuwe voorzitter

Dirk Stappaerts geeft na bijna 5 jaar de fakkel door als voorzitter. “Ik ben trots dat ik de club de afgelopen seizoenen heb mogen leiden maar het is tijd voor iemand anders.” Volledig verdwijnen uit de club doet hij zeker niet. Vanaf heden zal Steven Lemmens, zaakvoerder van Secure Logistic Services, de rol van voorzitter op zich nemen.

Begin 2019 nam Stappaerts over van toenmalig voorzitter Ludwig Aerts. “Voor iedereen binnen de club leek het logisch dat ik Ludwig opvolgde. Ik deed toen al heel veel binnen de club en ik kende ze ook door en door.”

Als voorzitter kon hij successen vieren zoals het winnen van de Beker van Antwerpen en promoties met zowel KFC De Kempen A als B. Maar wat hem het meeste zal bijblijven is dat zijn club vorig jaar haar 3-sterrenlabel jeugdvoetbal kon verlengen na een intense audit.

“Onze jeugdwerking is voor mij het allerbelangrijkste. Jeugd laten doorstromen naar onze eerste elftallen, daarvoor zijn we bekend in de regio. Het belang van onze jeugdwerking zal ook onder onze nieuwe voorzitter minstens even groot zijn. Dat heeft hij me verzekerd.”

Maar na bijna 5 jaar is het dus tijd om de stok door te geven aan de volgende. “Met Steven is er iemand binnen de club gekomen die ook veel ambitie heeft en de club ook al langer kent.” aldus Dirk Stappaerts.

 

overdracht

“Het zal niet eenvoudig zijn om in Dirk zijn voetsporen te treden. Hij is zeer aanwezig op de club, maar het is de bedoeling dat wij nauw blijven samenwerken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat onze leden Dirk zeker niet minder gaan zien op onze club.” klinken de eerste woorden van de nieuwe voorzitter, Steven Lemmens.

Steven was ruim 20 jaar actief als CFO binnen de Kempische KMO-sector tot hij in 2020 de vennootschap Secure Logistic Services, een onderneming gespecialiseerd in logistieke dienstverlening, oprichtte. Vanuit zijn kennis van ondernemen zal hij meehelpen bij de verdere uitbouw van de toekomst van de club. “Vanuit mijn professionele achtergrond zal ik eerst proberen om alles beter te laten stroomlijnen. Er rust te veel werk en druk op bepaalde schouders. Door wat taken te herverdelen en nieuwe vrijwilligers warm te maken, hopen we dat het zo draagbaar blijft voor iedereen.” licht de nieuwe voorzitter toe.

Ook bij KFC De Kempen merkt men dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te overtuigen om een taak op te nemen binnen de club. Daarover wil Dirk Stappaerts graag zijn laatste boodschap als voorzitter meegeven. “Neem de werking van je club niet als vanzelfsprekend. In onze club lopen mensen rond die ervoor zorgen dat iedereen in optimale omstandigheden kan voetballen. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn. Wees niet bang om ook zelf eens de handen uit de mouwen te steken. Er wordt door niemand verwacht dat je dit iedere week doet, maar twee extra handen kunnen een groot verschil maken.”