KFC De Kempen - SKS Herentals 4-2

De bezoekers zorgden vroeg in de wedstrijd voor het eerste gevaar. Het gekraakt schot van Verlooy ging naast. De thuisploeg scoorde in het eerst kwartier aan 100%, en na twee kansen stond het 2-0. Al in de 4’ veroverde Van Nuffel de bal en zorgde voor de assist tot bij Mombaerts die laag in de verste hoek doelman Maes verschalkte. Nog voor het kwartier hield Vangestel het overzicht en bracht Verheyen in schietpositie. Maes mocht een tweede keer het leer uit zijn netten halen. De bezoekende trainer voerde een dubbele wissel door, en SKS Herentals begon plots met meer grinta te voetballen. Van Bael besloot in de handen van Kempen-keeper Janssens. Even later kon Janssens niet goed bij een hoge corner, en Moorkens redde in eerste instantie op de lijn. De bal raakte niet uit de gevarenzone en Lambrechts scoorde de 2-1. Aan de overkant ging de knal van Verheyen naast, maar enkele minuten later stond de 3-1 toch op het scorebord. Van Nuffel veroverde de bal na slordig uitverdedigen van de bezoekers, en plaatste beheerst  buiten bereik van Maes in doel. Diezelfde Van Nuffel liet even later nog een listige uithaal optekenen. SKS scoorde evenwel op slag van rust de aansluitingstreffer met een prachtig geplaatste en gekrulde bal van Geens achter de kansloze Janssens.
De bezoekers kwamen vroeg in de tweede helft goed weg nadat Van Nuffel zijn belager in een sprintje van zich af leek te schudden. Met een stevig contact werd de lokale spits in de zestien tegen de grond gewerkt en ref Wouters zag er geen strafschop in. Een vrije trap van Van Nuffel werd enkele minuten later door Van Den Broeck in doel gedevieerd: 4-2. Een tweede dubieuze tussenkomst in de zestien, dit keer werd Vangestel tegen de grond gewerkt, resulteerde ook dit keer niet in een penalty. Nog voor het uur vergat Vangestel de 5-2 te scoren. Verheyen bracht Van Den Broeck in stelling voor doel, maar Maes verhinderde de goal. Ook Vangestel kon de hoge voorzet van Van Nuffel niet verzilveren. Verheyen zag zijn knap schot door Maes in corner gewerkt worden, en in de blessuretijd redde Maes andermaal de knal van Verheyen. Tussendoor stak SKS regelmatig zijn neus aan het venster voor de kooi van Janssens. Vandeweghe ontpopte zich als een rots in de branding, en ook zijn verdedigende ploegmakkers lieten zich niet onbetuigd en droegen hun steentje bij tot de 4-2 overwinning.

KFC De Kempen: Janssens, Moorkens, Khairane, Vandeweghe, Dondeyne, Verheyen, Storms, Van Nuffel (90’ Verschueren), Mombaerts (35’ Van Den Broeck), Vangestel (86’ Smits), Goethaert

Doelpunten: 4’ Mombaerts 1-0, 14’ Verheyen 2-0, 25’ Lambrechts 2-1, 40’ Geens 3-2, 53’ Van Den Broeck 4-2