FC De Kempen - Witgoor Dessel 4 - 2

De wedstrijd werd voorafgegaan door een beklijvende minuut stilte naar aanleiding van het plotse overlijden van Jurgen Bastiaensen.
De eerste aanval van De Kempen was meteen goed voor de 1-0. Van op rechts bracht Gielis de bal voor doel. Aan de tweede paal was er een aarzeling tussen de keeper en verdediging. Lauryssen veroverde het leer en plaatste van uit een scherpe hoek laag de openingsgoal tegen de netten. Witgoor dwong een grote reeks hoekschoppen af, en kon ook enkele keren van op een interessante plek een vrije trap nemen. Doelgevaar bleef evenwel langs beide kanten achterwege. In de 38’ trapte Hannes de vrijschop snoeihard langs de muur en onhoudbaar voor doelman Janssens. De poging van Wynants was te hoog gemikt en ei zo na werd het op slag van rust 2-1 voor De Kempen. Vets kwam in de zestien in balbezit en werd fel belaagd en op de huid gezeten. Met veel moeite en via enkele tussenstations bleef hij in balbezit en was ook al doelman Denys gepasseerd. Zijn schot werd door Cabanier van de lijn gered.
Vroeg in de tweede helft viel Gielis gekwetst met een hoofdblessure uit. Even voor het uur werd in eerste instantie het schot van Hannes afgeblokt, maar met zijn linker trapte hij de rebound op doel. Zijn krul stierf op de deklat en De Kempen kwam hierbij goed weg. Een afvallende bal werd door Roos over gemikt, en voor de thuisploeg bracht Lauryssen van op rechts de bal laag gevaarlijk voor doel. Er gaf evenwel niemand thuis om af te werken. Michiel Meynendonckx nam het leer in één tijd op de slof, maar zijn knal zoefde naast de kooi van Denys. Een kwartier voor tijd voetbalde Witgoor een vlotte snelle aanval bij mekaar. Sluitstuk van dienst was Hulsmans die Janssens kansloos liet. Er zat De Kempen nu niets anders op dan een alles of niets slotkwartier aan te vatten. Direct na de 1-2 stak Lauryssen door tot bij Ndagano die de versnelling inzette en op doel schoot. Denys had zijn hoek goed verkleind en voorkwam de gelijkmaker. Twee minuten later bracht met een strakke vrije trap Michiel Meynendonckx de bal in de zestien. De pas ingevallen Van Den Broeck scoorde met zijn eerste balcontact door voor de keeper met het hoofd in doel te verlengen. In het slot van de reguliere speeltijd was er een vrije trap voor De Kempen centraal voor doel en even buiten de zestien. Michiel Meynendonckx kopieerde de goal van Hannes, en pegelde het leer voorbij de muur en doelman snoeihard tegen de netten. Witgoor gooide in de blessuretijd alles in de aanval om alsnog een punt uit de brand te slepen. Bij een counter op rechts won Wynants het spurtduel van zijn belager en sneed behendig naar binnen met het leer aan de voet. Lauryssen was goed gevolgd en zorgde als aanspeelpunt voor de nodige afleiding. Wynants waagde zijn kans en gaf Denys het nakijken met de verlossende 4-2 tot gevolg.

FC De Kempen: Janssens, Vervoort, Ruben Meynendonckx (69’ Van Dyck), Gielis (55’ Michiel Meynendonckx), Ndagano, Lauryssen, Bakkovens, Wynants, Govers (77’ Van Den Broeck), Trommelen, Vets

Doelpunten: 6’ Lauryssen 1-0, 38’ Hannes 1-1, 74’ Hulsmans 1-2, 77’ Van Den Broeck 2-2, 87’ Michiel Meynendonckx 3-2, 90’+5 Wynants 4-2

Gele kaarten: Cabanier, Vets, Geerts, Ndagano, Michiel Meynendonckx, Hulsmans

Scheidsrechter: Bram Volders