K.A.C. Betekom A - KFC De Kempen A 2 - 2

De eerste dreiging in de zestien lieten de bezoekers optekenen. De Kempen begon gretig aan de wedstrijd en in de 5’ ging een kopbal van Lauryssen naast. Betekom kon op zijn beurt een reeks corners afdwingen. Bij een lokale aanval moest Kempen-doelman Janssens zich behoorlijk reppen om een lage grond scherende voorzet onschadelijk te maken. In de 27’ kon thuisspeler Vanbeginne een slordigheid van Trommelen net niet afstraffen. Ondertussen was Betekom de betere ploeg geworden in de combinaties en speelde het kunstgrasveld dan toch in hun voordeel. Maar op het half uur sloeg De Kempen genadeloos toe. Wynants werd foutief gestuit aan de rand van de grote rechthoek. De vrije trap van Michiel Meynendonckx ging richting tweede paal, waar Wynants al te veel ruimte kreeg en met een kopbal de netten deed trillen. Amper twee minuten later ging Wynants na slordig verdedigen van Betekom aan de haal en gaf de assist voor doel waar Lauryssen voor de 0-2 zorgde. Het antwoord van de thuisploeg kwam er via Pelgrims, maar zijn loeier miste precisie. Even later moest Janssens met een goede redding tussenkomen bij een kopbal van Clerckx. In de 40’ verschalkte Lauryssen thuisgoalie Thuys met een lob, maar de keeper kon nog net voor de doellijn het leer in corner slaan en zo werd de 0-3 vermeden. Wynants werd nog een keer in stelling gebracht na een uitbraak van Lauryssen, en diezelfde Wynants zag zijn kopbal gered door doelman Thuys. Op slag van rust was de streep van Ruben Meynendonckx het laatste wapenfeit, maar andermaal redde Thuys in corner.
In de tweede helft werd De Kempen op eigen speelhelft teruggedrongen. Janssens moest al snel redding brengen bij een pegel van Vander Elst. Ook Clerckx kon met een lage knal het Kempense sluitstuk niet verschalken. Een sterk spelende Bakkovens moest met zijn verdediging helaas een heuse belegering ondergaan. Op het uur krulde Taqi een vrije trap keurig over de muur, waarbij Janssens met de vuist redding bracht. Wanneer Clerckx plots centraal de buitenspel ontglipte, gaf de lokale spits met een laag schot Janssens het nakijken met de aansluitingstreffer. Betekom-aanvoerder Janssens zag zijn poging even later gered door zijn naamgenoot. De eerste kans voor De Kempen noteerden we in de pas in de 76’. Paesen bracht Vets in stelling en Thuys redde in hoekschop. De Kempen had het in de tweede helft knap lastig, en geel-blauw kreunde nu helemaal bij het slotoffensief van de thuisploeg die bij momenten met een mannetje meer leken te voetballen. In de 90’ bracht Janssens redding met de vuisten bij een vrije trap van de gastheren. Ruben Meynendonckx lanceerde Moorkens die zijn belager te snel af was, maar liet de bal dan te ver van zijn voet stuiten. De laatste stuiptrekking van Betekom resulteerde in de blessuretijd tot de gelijkmaker. Keeper Janssens voorkwam in eerste instantie de goal, maar Betekom-aanvoerder Janssens kon in extremis toch scoren.

De Kempen speelde met: Janssens, Ruben Meynendonckx, Michiel Meynendonckx, Gielis, Lauryssen (87’ Moorkens) Van Den Putte, Bakkovens, Van Dyck, Wynants (73’ Paesen), Trommelen, Vets (74’ Govers)

Doelpunten: 30’ Wynants 0-1, 32’ Lauryssen 0-2, 71’ Clerckx 1-2, 92’ Janssens 2-2

Gele kaarten: Van Dessel, Pelgrims, Bakkovens