K.Eendracht Zoersel - KFC De Kempen 1 - 0

Het in degradatienood verkerende Zoersel had alleen maar baat bij een overwinning. Bovendien waren de doelkansen erg schaars, waarbij al snel duidelijk werd dat de ploeg die scoorde met de driepunter aan de haal zou gaan. Dat de thuisploeg aan de rust niet op achterstand stond, had ze te danken aan twee klasse-flitsen van keeper Moorkens.

In het eerste kwartier viel er nauwelijks iets te beleven, tot Efe verrassend met een gevaarlijk grond scherend schot uithaalde. Moorkens ging goed plat en redde in hoekschop. Enkele minuten later kwam Zoersel goed weg wanneer het schot van Van Den Broeck op de paal belandde. De rebound kon niet worden verzilverd. Zoersel stak voor het eerst zijn neus aan het venster in de 18' via Bartholomeeussen, die met een verre knal het zijnet viseerde. Even later was de tussenkomst van Bakkovens noodzakelijk om onheil te voorkomen, en kopte de geel-blauwe verdediger in corner. Een poging van gastheer Van Elsacker ging een meter naast. Op slag van rust zette met een knappe haakbeweging Gielis zijn belagers op het verkeerde been, en schoot met links magistraal met een geplaatste bal richting doel. Moorkens kon met moeite de bal via de deklat in hoekschop werken. In de extraminuten van de eerste helft had ook Bakkovens nog een goede schietkans, maar dit keer gooide Moorkens zich in de baan van het schot.
Na de koffie bleef het betere voetbal van De Kempen komen, al was een schoonheidsprijs nooit aan de orde. In de 53' was er een kansje voor Van Den Broeck. Snel erna bracht Van Nuffel het leer gevaarlijk voor doel en Efe kwam centimeters te kort om af te ronden. In de 69' dropte Bartholomeeussen een hoge bal in de zestien van de thuisploeg. Er ontstond geharrewar waarbij Hooyberghs in eerste instantie nog redding bracht. De bal viel in de schermutseling voor de voeten van Van Elsacker die de 1-0 binnen trapte. De Kempen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan twee kansen kwamen ze niet. De ingevallen Murataj bracht van op rechts de bal strak voor doel, maar helaas stond geen medemaat goed gepositioneerd om er zijn voet tegen te zetten. In de slotfase werd op links Goethaert gelanceerd. Hij kon op doel vlammen, maar Moorkens stond in de korte hoek evenwel pal en bracht redding.

FC De Kempen: Hooyberghs, Govers, Gielis, Van Den Broeck, Efe, Van Den Putte, Van Nuffel (65' Murataj), Goethaert, Storms (79' Maes), Trommelen, Bakkovens

Doelpunten: 69' Van Elsacker 1-0
Gele kaarten: Van Den Broeck, Van Elsacker, Efe
Scheidsrechter: Seppe Adams