66’ Dockx 2-3
77’ Snoeys 2-4
Gele kaarten
Govers, Maes

Wortel begon snedig aan de wedstrijd en in een sterk openingskwartier van de bezoekers moest thuisdoelman Boons meerdere keren de meubels redden. Eerst verslikte het lokale sluitstuk zich bijna in het ontzetten van de bal. Bij een plaatsbal van Dockx stond Boons goed geplaatst en een minuut later moest hij redding brengen bij een poging van Snoeys. In de 16’ moest Nuyens voor De Kempen redding brengen in de eigen zestien. Aan de overkant en ietwat tegen het spelbeeld in kwam na 2 overtredingen binnen de minuut de bal dan toch op de stip terecht. Jansen schoot de elfmeter binnen door Smitz naar de verkeerde hoek te sturen. Enkele minuten later viseerde Paesen de paal en werd het geen 2-0. In de 43’ week het schot van Vervoort af, dan toch meteen goed voor de verdubbeling van de score.

Comfortabel de rust ingaan denkt men dan, maar Wortel lukte alsnog de aansluitingstreffer. Bij een corner in de 45’ gaf Gilops doelman Boons het nakijken.
In de 55’ kopte aan de tweede paal Dockx met een boog over de keeper de 2-2 binnen. Tien minuten later bracht Dockx Wortel op voorsprong met een lage knal. De thuisploeg probeerde bij deze 2-3 stand de bakens te verzetten, maar liet het in de zone van de waarheid afweten. De bezoekers beschikten duidelijk over meer ‘killersinstinct’, want in de 78’ bracht Snoeys de 2-4 op het bord. De bezoekers waren net een tikkeltje sterker in de duels, en bovendien heel trefzeker. Op de overwinning van Wortel viel dan ook niets af te dingen.

FC De Kempen speelde met: Boons, Vandeweghe, Govers, Vervoort, Mertens (78’ Van Riel), Nuyens, Storms (85’ Borgmansà, Jansen, Paesen (85’ Aerts), Maes, Lauwers