KFC Beekhoek - KFC De Kempen B 2 - 1

De thuisploeg had een fameuze honger voor de eerste driepunter in de nieuwe competitie. Beekhoek liet bijgevolg een sterk openingskwartier optekenen, met snelle balwisselingen, een hoog tempo en veel druk naar voor. De Kempen was hierdoor enigszins verrast en het was alle hens aan dek om deze aanvallende storm te doorstaan. Kempen-keeper Janssens toonde zich paraat bij een knal van Peeters. Nadat de gastheren in het tweede kwartier wat gas moesten terugnemen, kon voor de bezoekers Vervoort breed leggen op Mombaerts, wiens knal evenwel te hoog was gemikt. De Kempen en de kansloze keeper Janssens kwamen goed weg wanneer een pegel van Ceuppens op de paal belandde. In die zin mochten de bezoekers zich gelukkig prijzen dat er met een brilscore kon gerust worden.
Het wedstrijdblad voor De Kempen noteerde welgeteld 4 spelers boven de 18 jaar, dus kon van geel-blauw echt wel gezegd worden dat met jeugdig talent de strijd werd aangegaan tegen een veel meer ervaren thuisploeg met de nodige maturiteit. Dit laatste zou ook bepalend worden voor het eindresultaat. De tweede helft was amper aan de gang, of een lokale hoekschop werd licht met het hoofd verlengd en finaal kon Nuyts er zijn voet tegen zetten, goed voor de 1-0. Doelman Janssens was even later bij de pinken en ging goed plat om er een gevaarlijke voorzet uit te halen. Nadat een volley van thuisaanvaller Ceuppens te hoog gemikt was, stond Janssens andermaal paraat bij een schot van Geeraerts. Kempen-verdediger Verschueren lanceerde Vervoort met een gemeten lange bal. Vervoort ging links langs de lijn aan de haal en bracht het leer gevaarlijk laag voor doel. Helaas was er geen ploegmaat om af te ronden. Snel na de tweede drankpauze stond de ref een lachwekkende strafschop toe (er werd duidelijk de bal gespeeld, maar een gastheer in de buurt ging maar al te graag gretig neer…). Van op de stip mocht Laenen het cadootje tegen de netten trappen en kon zo de score verdubbelen. Toen thuiskeeper Vercammen het leer met de hand buiten de zestien beroerde, kreeg hij prompt rood onder de neus geduwd. De Kempen duwde nu extra het gaspedaal in en de kopbal van Vervoort ging over doel. Met nog 10 minuten te gaan scoorde Goethaert aan de tweede paal de aansluitingstreffer. Dit bracht in de slotfase Beekhoek nog aan ’t wankelen. Mertens zag zij poging gered door invallersdoelman Leysen. Bij een lokale tegenstoot redde doelman Janssens in corner bij het schot van Laenen. De 3-punter bleef in Ten Aard, al kon de thuisploeg niet echt een schoonheidsprijs claimen. Het betere combinatievoetbal kwam in de tweede helft van een wel zeer jeugdig FC De Kempen.

FC De Kempen: Janssens, Vandeweghe, Matisse Verschueren, Vervoort, Moorkens, Vangestel (68’ Lenaerts), Van Riel, Segers, Murataj (61’ Vincent Verschueren), Goethaert, Mombaerts (64’ Mertens-Vandermosten)

Doelpunten: 48’ Nuyts 1-0, 70’ Laenen 2-0, 80’ Goethaert 2-1
Gele kaarten: A. Janssens
Rode kaarten: Vercammen
Scheidsrechter: Derre Evers