KFC Beekhoek - KFC De Kempen B 2 - 2

In de beginfase had De Kempen 3 goede mogelijkheden om de score te openen. Thuisdoelman Vercammen ranselde een uithaal van De Backer uit zijn kooi. Even later kwam in de zestien Moorkens in schietpositie, maar vergat te scoren. Ook een verdienstelijke poging van Maes zoefde een halve meter naast. De eerste thuisaanval was meteen raak. Een lage plaatsbal van Geeraerts verdween buiten bereik van Backx tegen de netten. Aan de overzijde knalde Moorkens onbesuisd over, terwijl gastheer Broos een goede kopkans naast besloot. Voorbij het half uur kwam een hoge voorzet van op links tot aan de tweede paal. Verdediger Philip Vangheel bracht de bal nog voor doel waar zijn naamgenoot Maarten goed geplaatst stond en de 2-0 van dichtbij binnen kopte. De doorgebroken Moorkens werd door doelman Vercammen aangetikt en de bal kwam op de stip terecht. Govers slaagde op slag van rust er niet in de aansluitingstreffer te scoren. Zijn penalty ging links van het doel naast.

De Kempen kwam wervelend uit de kleedkamer. Moorkens schoot hard laag de 2-1 tegen de netten na enkele minuten in de tweede helft. De bordjes stonden in de 50’ in evenwicht nadat De Backer een schitterende aanval afrondde. Met frivool voetbal, snelle combinaties en omschakelingen liet geel-blauw de thuisploeg alle kleuren van de regenboog zien bij momenten. Beekhoek verloor de slag op het middenveld, maar hield dan in de zestien met pompen of verzuipen toch nog stand. Een knappe actie van Maes ging zowaar van links langsheen de doellijn naar de overkant, maar niemand stond paraat om binnen te tikken. De knal van Paesen ging een halve meter over. Beekhoek moest fysiek de duimen leggen tegen de bezoekers die offensief op het gaspedaal bleven drukken, op zoek naar de winning-goal. Het brak De Kempen nog bijna zuur op wanneer een voorzet van Laenen op de deklat plofte. In de slotfase besloot Van Dijck een vlotte aanval van De Kempen over.

Na een aardige partij voetbal en een tweede helft waarin het domineerde, was De Kempen tevreden met een oververdiend punt bij het hoger geklasseerde Beekhoek. Als er dan toch een ploeg de overwinning had mogen claimen, dan waren het wel de strijdvaardige bezoekers die met een tomeloze inzet de tweede helft collectief naar hun hand wisten te zetten.

FC De Kempen: Backx, Vandeweghe, Goethaert, Govers, Paesen, Storms, Maes, Moorkens (75’ Lenaerts), Van Dyck, Lauwers, De Backer (53’ Starckx)

Doelpunten: 7’ Geeraerts 1-0, 32’ Vangeel 2-0, 47’ Moorkens 2-1, 50’ De Backer 2-2

Gele kaarten: Van Genechten, De Backer, Storms, Paesen, Van Dyck