KFC De Kempen B - Dosko 4 - 2

De Kempen begon niet al te best aan de wedstrijd. Er zat in het openingskwartier te veel afval in het spel en geel-blauw werd op het kwartier wakker geschud met een bezoekend doelpunt. Van Poppel zette sterk door op links en bracht de bal voor doel, waar de goed gevolgde El Hamouchi staalhard via onderkant lat de netten deed trillen. Bezoeker Kharichef dreigde even later opnieuw voor de bezoekers, en Kempen-doelman Boons bracht even later redding bij een poging van El Hamouchi. De eerste kans voor De Kempen kwam op naam van Ndagano in de 22’ wanneer hij de bal laag naast keeper en doel plaatste. De gelijkmaker kwam er in de 24’ bij een gekraakt schot van Mertens net naast de paal en buiten bereik van Dosko-keeper Hereijgers. Op het half uur vond Bosmans eerst Hereijgers nog op zijn weg, maar een minuut later was de 2-1 een feit nadat Ndagano een gemeten voorzet van Van Riel van dichtbij binnen schoot. Een gekrulde vrije trap van Bosmans over de muur week af op een verdediger. Herijgers tikte in corner. Op slag van rust was er opnieuw een vrije trap voor de thuisploeg. Arne (De Bruyne) Nuyens krulde het leer heerlijk over de muur in de kruising, zodat met een 3-1 tussenstand richting kleedkamers getrokken werd.
Vroeg in de tweede helft besloot Kharichef van dichtbij pardoes in de grijparmen van Boons. Daarna nam De Kempen het heft in handen om op zoek te gaan naar de 4-1. Nadat Ndagano nog eens dreigde, kwamen er voor de thuisploeg kansen bij de vleet, maar Hereijgers stond goed te keepen. De Dosko-portier gaf geen krimp bij pogingen van Storms, Bosmans, Nuyens en Ndagano in amper tien minuten. Tegen het spelbeeld in viel de aansluitingstreffer op corner aan de overkant. In de kluts kreeg Peeters de bal voor zijn voet en aarzelde geen moment om zijn ploeg terug in de match te brengen. Tot twee keer toe zag Ndagano door Hereijgers zijn pogingen gered. In de 78’ kwam na handspel de bal op de stip terecht. Nuyens zette de keeper op het verkeerde been en bracht zo de 4-2 eindstand op het bord.

De Kempen speelde met Boons, Vandeweghe, Aerts, Vervoort, Van Riel, Nuyens, Mertens, Ndagano, Bosmans, Storms en Lauwers

Doelpunten: 15’ El Hamouchi 0-1, 24’ Mertens 1-1, 31’ Ndagano 2-1, 44’ Nuyens 3-1, 69’ Peeters 3-2, 78’ Nuyens 4-2

Gele kaarten: Aerts, Nuyens, Ali, Goossens