KFC De Kempen B - KFC Ezaart Sport Mol 1 - 5

De Kempen B leed een zware nederlaag nadat de bezoekers uit Mol al vroeg in de wedstrijd op rozen zaten. Twee dekkingsfouten in de defensie lagen aan de basis van een vroege 0-2 achterstand. Eerst werd de geel-blauwe verdediging simpel uit verband gespeeld, en kon De Scheemaecker buiten bereik van Backx scoren. Snel daarna strafte Melis een onoplettendheid af en met een lage schuiver werd de score verdubbeld. De Kempen herstelde daarna het evenwicht, maar slaagde er niet in om te dreigen in de zone van de waarheid. De Backer werd verdacht tegen de grond gewerkt, maar scheidsrechter Lievens vergat de penalty te fluiten.  Bij een plaatsbal van Verheyen ging Ezaart-keeper De Scheemaecker goed plat. Op slag van rust bracht Mombaerts het leer bij een vrije trap gevaarlijk voor doel… de afwerking bleef in gebreke.

Vroeg in de tweede helft viel de 0-3 wanneer De Scheemaecker de vrije ruimte benutte, doelman Backx omspeelde en andermaal de netten deed trillen. Melis scoorde ook zijn tweede van de namiddag door de bal keurig over de uitlopende doelman Backx te plaatsen. Verheyen leek de nul voor De Kempen van het scorebord te vegen, maar nadat hij de buitenspel omzeilde belandde zijn knal tegen de paal. Aan de overkant kon Thorez een zijwaartse assist simpel in het lege doel schieten en het stond 0-5. Een te harde bezoekende terugspeelbal verraste keeper De Scheemaecker en met een owg-goal verdween de nul voor de thuisploeg alsnog van het scorebord.

FC De Kempen: Backx, Lenaerts (35’  Vincent Verschueren), Moorkens, Vandeweghe, Van Doorn, Verheyen, Mertens Vandermosten (60’ Matisse Verschueren), Storms, Mombaerts, Goethaert, De Backer (60’ Smits)

Doelpunten: 2’ R. De Scheemaecker 0-1, 7’ Melis 0-2, 47’ De Scheemaecker 0-3, 57’ Melis 0-4, 75’ Thorez 0-5, 84’ S. De Scheemaecker (o.g.) 1-5