KFC De Kempen B - KFC Nieuwmoer 0 - 4

De Kempen botste op een stevig bezoekend blok, dat dan nog eens dodelijk efficiënt uit de hoek kwam in de eerste helft. In de 7’ bracht Sebrechts de bal hoog voor doel tot aan de tweede paal. Francken nam het leer in één tijd op de slof en Janssens was kansloos: 0-1. De bezoekende keeper Huybrechts werd niet echt in de problemen gebracht, omdat De Kempen in de zone van de waarheid het liet afweten. Het werd zowaar 0-2 wanneer een pegel van uit de tweede lijn in de kruising verdween. Auteur van dienst was Augustyns. Een vrij trap van Nuyens werd keurig omheen de muur geschoten, maar de Nieuwmoer-keeper bracht met de vuisten redding. Francken won even later het spurtduel van zijn belager en knalde droog de 0-3 tegen de netten. Lauwers schilderde een vrije trap op het hoofd van Govers, wiens kopbal te zwak was om Huybrechts in de problemen te brengen. Met een uitzichtloze tussenstand zocht De Kempen de kleedkamer op.

In de tweede helft was er veel goede wil van de thuisploeg om de nul van het bord te vegen. De gastheren botsten evenwel op de ervaring en stevige organisatie in de defensie bij de bezoekers. Sebrechts van Nieuwmoer krulde twee keer een vrije trap keurig voorbij de muur. Bij de eerste was er een goede redding van Janssens nodig, met een corner tot gevolg. De tweede keer was het schot te centraal op de doelman. Het lage schot van thuisaanvaller Moorkens was eerder een speldenprik. De vrije trap van Govers miste precisie. Lokale dreiging kwam er toch even wanneer Paesen doorheen de buitenspel glipte en de bal voor doel bracht. Nieuwmoer-doelman Huybrechts had even later moeite met de knal van Storms. Olluyn bracht van op links met een doorsteekpas Sebrechts in stelling. Laatsgenoemde schoot laag de 0-4 tegen de netten.

FC De Kempen: Janssens, Vandeweghe, Goethaert (46’ Paesen), Govers, Mertens, Maes (66’ Coenen), Storms, Moorkens, Nuyens (78’ Heylen), Van Dyck, Lauwers

Doelpunten: 7’ Francken 0-1, 16’ Augustyns 0-2, 42’ Francken 0-3, 85’ Sebrechts 0-4
Gele kaarten: Francken, Vanthillo, De Bruijn, Augustyns,