KFC De Kempen B - K.Gooreind VV 3 - 1

De Kempen was in het openingskwartier dominant, terwijl de bezoekers in de zone van de waarheid toch ook enkele keren hun neus aan het venster staken. De thuisploeg was dan twee keer dicht bij de openingstreffer wanneer in amper één minuut twee keer de deklat voor Gooreind redding bracht. In de 18’ viseerde Moorkens met een krul de verste kruising en nog in dezelfde minuut zette Bertels knap de actie op, om dan andermaal met een schot op de deklat te viseren. De  over verdiende 1-0 kwam er dan toch nadat Storms aanvaller Moorkens in stelling bracht die de bezoekende keeper Verheyen met een laag schot het nakijken gaf. De Kempen bleef op het gaspedaal drukken en Nuyens bracht na een persoonlijk nummertje Moorkens in schietpositie die net niet kon verzilveren. Wanneer Verbraeken in eerste instantie nog kermend de aandacht opeiste, spurtte diezelfde Verbraeken dartel de hoek in bij de vrije trap, om dan de voorzet voor doel te geven. Een flipperkastgoal was het gevolg en het stond zowaar 1-1. Net voor het half uur probeerde Lauwers met de rug naar doel voor gevaar te zorgen, en in de rebound stuitte de poging van Moorkens op doelman Verheyen. Kempen-keeper Boons werkte een knal van Verbraeken in corner, en aan de overkant was de kopbal van Storms op inzenden van Moorkens onvoldoende dreigend voor Verheyen.
Gooreind eiste na de koffie de eerste offensieve acties op. Het resulteerd voor de bezoekers in enkele hoekschoppen. In een rommelig vierde kwartier moest de thuisploeg terug op zoek naar het frivole voetbal uit de eerste helft. Boons was attent met de vuisten om het gevaar bij een hoekschop in te dijken. Daarna was het opnieuw De Kempen dat dominant voor gevaar zorgde. Bertels trachtte in moeilijke omstandigheden een lage harde voorzet binnen te schieten. Twee minuten later werd een gekraakt schot van Bertels van de lijn gered nadat keeper Verheyen eraan was voor de moeite. Verheyen voorkwam even later de 2-1 wanneer hij redding bracht bij een poging van alweer Bertels. Een kwartier voor tijd was het dan toch bingo voor De Kempen. Een afvallende bal voor de voeten van Moorkens werd onhoudbaar laag binnen geknald. Bij een tegenprik van Gooreind was het vizier van Van Den Broek te hoog gemikt. Zijn naamgenoot bij de thuisploeg onderschepte met een knappe controle de bal uit de lucht, en dwong vervolgens Verheyen tot een goede redding met een corner tot gevolg. Na balvoordeel kon een aanval van de thuisploeg doorgaan, en trapte Van Den Broeck de 3-1 heerlijk in de kruising. Ei zo na werd het nog 4-1, maar de ingevallen De Backer vond doelman Verheyen op zijn weg.
De 3 punten bleven verdiend op eigen bodem waarbij een hard werkende Mertens, Nuyens, Maes, Van Riel en co collectief een sterk prestatie leverden!

FC De Kempen speelde met: Boons, Nuyens, Vandeweghe, Govers, Van Riel, Bertels, Mertens, Maes, Storms, Moorkens, Lauwers

Doelpunten: 19’ Moorkens 1-0, 25’ De Grave 1-1, 75’ Moorkens 2-1, 84’ Van Den Broeck 3-1

Gele kaarten: Symens