KFC De Kempen B - K.Noordstar VV 1 - 5

De bezoekers namen een blitz-start, want na 1 minuut stond het al 0-1. Noordstar scoorde in de eerste helft aan zowat 85%, wat resulteerde in een 0-3 voorsprong na ruim een kwartier. Hoefnagels scoorde simpel in zijn gekende stijl en met enkele schijnbewegingen de 0-2. De lokale defensie werd eenvoudig uit verband gespeeld. Na een fout in de zestien op Hoefnagels kwam de bal logischerwijs op de stip. De ex-Kempen speler klaarde zelf de klus en nam doelman Bax tegenvoets te grazen. In de 22' werd andermaal de thuisverdediging opgerold en scoorde Noordstar de 0-4. Bij een geharrewar voor de bezoekende kooi, slaagde Nuyens er in om te milderen: 1-4. Wanneer even later de bal hoog voor doel gebracht werd, had niemand oog voor de bezoekende aanvoerder die aan de tweede paal de 1-5 kon binnen koppen. Met enkele goede reddingen wist doelman Bax nog erger te voorkomen.

Het sierde in de tweede helft de thuisploeg dat ze, ondanks de uitzichtloze situatie, toch nog offensief ten strijde trokken. Nuyens stak een eerste keer zijn neus aan het venster, en even later stierf een pegel van Goethaert van uit de tweede lijn op de kruising. Op het uur bracht de deklat een tweede keer redding voor Noordstar, nadat Maes gevaarlijk op doel schoot. Toch was het bij momenten nog opletten geblazen, want Noordstar bleef goed de ruimte benutten en schakelde snel om, eenmaal ze in balbezit kwamen. Voor De Kempen was de kopbal van Maes net iets te hoog gemikt, en de grond scherende knal van Nuyens ging maar nipt naast. In de 80' bracht Goethaert de bal laag strak voor doel, maar geen enkele ploegmaat kon er zijn voet tegen zetten.

De stand na een half uur werd meteen ook de eindstand. Na de koffie was voor De Kempen tot twee keer de deklat letterlijk en figuurlijk de dwarsligger. Hoe dan ook, De Kempen B begint stilaan in puntennood te geraken.

FC De Kempen: Backx, Lenaerts, Khairane, Vandeweghe, Belle, Mombaerts (45' Verschueren), Heylen, Van Nuffel (45' Van Doorn), Maes, Nuyens (69' Vanaelten), Goethaert

Doelpunten: 1' Vivijs 0-1, 7' Hoefnagels 0-2, 17' Hoefnagels 0-3, 22' Bruynseels 0-4, 27' Nuyens 1-4, 29' Bruynseels 1-5
Gele kaarten: Van Doorn