KFC De Kempen A - K.Zandhoven SK 1-2

De droomstart van de thuisploeg was maar van korte duur. Vroeg in de match ging een aardig schot van Trommelen eerst nog voorlangs. Wanneer in de 4' Maes met een knal de korte hoek viseerde, kreeg Zandhoven-keeper Van De Vyver het leer niet onder controle. Gielis was goed gevolgd en kopte in de rebound de 1-0 binnen. De bordjes stonden twee minuten later alweer gelijk. Op rechts kwamen de bezoekers in balbezit na slap uitverdedigen. Destoop schoot de teruglegger simpel binnen. De Kempen liet goed combinatievoetbal optekenen, maar finaal bleef echt doelgevaar achterwege. Maes bracht de bal voor doel waar Dierckx koppend naast de kruising mikte. Van De Vyver kende geen moeite met het schotje van Maes, en wanneer Kocak Gielis in stelling bracht, was het vizier van laatstgenoemde slecht gericht. Een bezoekende corner leidde in de 26' de 1-2 in. De bal kwam centraal voor doel in de voeten van Felix, die met een pegel van op 20 meter verschroeiend uithaalde. De bal verdween onhoudbaar net onder de lat tegen de netten. Thuis-spits Dierckx knalde in de 36' nipt naast.
De Kempen vatte de tweede helft aan met veel inzet, met het oog op de gelijkmaker. Een gevaarlijke vrije trap van Dierckx werd aan de tweede paal nog net in corner gewerkt door de bezoekende defensie. De hoekschop die er op volgde werd door Bellens krachtig grondwaarts gekopt, waardoor de bal nipt over de deklat op het dak van het doel belandde. Even later voorkwam een bezoekende verdediger gevaar door de bal nog net te ontzetten vooraleer Bellens kon uithalen. Bij de bezoekers kroop Destoop noodgedwongen in de rol van eenzame spits, vermits de gastheren Zandhoven quasi een tweede helft lang op eigen speelhelft terugdrongen. De bezoekende defensie kreunde af en toe, maar hield stand en belette de thuisploeg echte doelkansen af te dwingen. Zo kon de counter, opgezet door Swaans niet verzilverd worden. Ook Kocak mikte te hoog nadat hij door Dierckx in stelling was gebracht. De ingevallen Demba deed zijn belager alle kleuren van de regenboog zien. Wanneer hij een zoveelste keer zijn tegenspeler in de luren legde, drong hij naar binnen en schoot gevaarlijk op doel. Via een verdediger ging de bal in hoekschop. De verdiende gelijkmaker kwam er jammer genoeg niet, te meer omdat de bal 45 minuten lang niet één keer goed viel voor de kooi van Van De Vyver. De voetbalgoden waren Zandhoven gunstig gezind, en de tweede helft in acht genomen, trok paars-wit ietwat gevleid huiswaarts met de driepunter.

FC De Kempen: Verbist, Bellens, Kocak, Govers, Gielis, Swaans (75' Brouwers), Dierckx, Maes, Goethaert ( 58' Demba), Verheyen, Trommelen

Doelpunten: 4' Gielis 1-0, 6' Destoop 1-1, 26' Felix 1-2
Gele kaarten: De Backer, Gielis, Mbachu