KFC De Kempen A - Loenhout SK 2-2

Na amper drie minuten stond er al een 1-1 op het scorebord te blinken, en dus hadden tal van te laatkomers al meteen twee doelpunten gemist. Thuisdoelman Verbist speelde te kort in en zo werd het leer onderschept waarbij finaal Aertsen nog in de 1' de 0-1 kon scoren. Aan de overkant werd Demba na de spelhervatting in de zestien foutief gehaakt en de bal kwam resoluut op de stip. Gielis zette de penalty feilloos om en bracht de bordjes terug in evenwicht. Enkele minuten later was er knap voorbereidend werk van Maes die breed teruglegde op Gielis. De geel-blauwe captain bracht met een krachtig geplaatst schot zijn ploeg op voorsprong. De Kempen bleef op zijn elan doorgaan en Maes dreigde opnieuw in de zestien. Wanneer Demba de bal onderschepte probeerde hij met een lob Rombouts te verschalken. In de 20' kwam Kocak alleen voor doel en vergat de 3-1 te scoren door de bal over de kader te stiften. Na een periode van lokale druk herstelden de bezoekers het evenwicht. Bij de kopbal van Maes kwam de Loenhout-keeper evenwel niet in de problemen. Bezoeker Vermeiren kopte aan de overkant over doel, en het gekraakt schot van Aertsen leverde voor de bezoekers een corner op. Bij deze hoekschop voorkwam Verbist met vuistwerk het doelgevaar. Een knal van Cox ging naast, en voor de thuisploeg was er in de zestien dreiging van het duo Dams-Demba. Het vizier van diezelfde Demba stond even later te hoog gemikt, en hetzelfde overkwam Maes nadat hij door Bellens in stelling gebracht was. De afwerking miste precisie, want ook Demba knalde de assist van Maes over de kooi van Loenhout. Bezoeker Aertsen leverde in bij Aerts die naast schoot, meteen ook het laatste wapenfeit uit de eerste helft.
In de tweede helft kwamen de bezoekers gretig uit de kleedkamer. Thuisgoalie Verbist kende geen probleem met de vrije trap van Van Huffel. Toch kwam het eerste noemenswaardige doelgevaar na de koffie van De Kempen. Demba draaide met de bal aan de voet naar binnen en knalde listig richting verste hoek. Keeper Rombouts moest een corner toestaan bij zijn redding. Bij een mislukt schot van Kocak kopte Gielis jammerlijk naast. Net voor het uur werd bij een bezoekende aanval de bal gevaarlijk voor doel gebracht, maar aan de tweede paal liet een bezoekend duo het afweten. Bij slordig uitverdedigen werd Cox in stelling gebracht en met een krachtige plaatsbal in de kruising was Verbist er aan voor de moeite. Met nog een kwartier te gaan drukte De Kempen het offensieve gaspedaal wat steviger in, op zoek naar de driepunter. Loenhout kraakte, maar hield stand. De uithaal van Kocak werd door Rombouts in twee keer gepakt. Even later kopte Gielis na een verlengd luchtduel de bal in de handen van Rombouts. Met een harde lage plaatsbal in de verste hoek, dwong Goethaert de bezoekende keeper Rombouts andermaal tot een goede redding. Voor Loenhout bracht Aertsen de bal voor tot aan de eerste paal tot bij Cox die niet tot scoren kwam. Het laatste gevaar in de wedstrijd liet De Kempen optekenen. Demba onderschepte het leer en stak door in de loop van Dams. Rombouts moest zich reppen en kon net voor de aanstormende lokale spits de bal veroveren.

FC De Kempen: Verbist, Vanhoof (15' Goethaert), Bellens, Kocak, Govers, Gielis, Dams, Demba, Maes (63' Swaans), Verheyen (83' Brouwers), Trommelen

Doelpunten: 1' Aertsen 0-1, 3' Gielis 1-1, 6' Gielis 2-1, 58' Cox 2-2
Gele kaarten: Meeusen