KFC De Kempen - Racing Mechelen 2 - 4

De bezoekers dwongen al in de eerste minuut een hoekschop af, die gevaarlijk voor doel getrapt werd waarbij Van Dyck op de lijn moest redding brengen. In de 8’ kon De Kempen counteren en een mooie aanval uit het boekje resulteerde in de 1-0. Lauryssen leverde in bij Ruben Meynendonckx en de bal werd gemeten voor doel gebracht. Gielis was de afwerker van dienst. Rond het kwartier kon Van Den Putte niet optimaal bij de bal, en ongewild bracht zijn kopbal Carrez in stelling die ongehinderd op doel afging. Hooyberghs had geen verhaal tegen de lage schuiver in de verste hoek. Enkele minuten later moet Hooyberghs met de vuisten redding brengen bij een vrije trap van Carrez. Bij de hoekschop die er op volgend was opnieuw vuistwerk nodig om het gevaar te keren. Aan de overkant probeerde Gielis vanuit een schuine hoek en vanuit een moeilijke positie Racing-keeper Smet te verschalken. De rebound werd door Wynants op doel geschoten waarbij een bezoekende verdediger redding bracht in de lege kooi. Wynants bracht het leer vijf minuten later voor doel, waar aan de tweede paal Lauryssen het zijnet viseerde. Bij de bezoekende aanval die er op volgde, nam Put verrassend met een knap afstandsschot de thuisverdediging te grazen: 1-2. Op het half uur speelde Vets onzorgvuldig in via enkele tussenstations belandde de bal in de voeten van Carrez. Zijn voorzet-schot verdween tot ieders verbazing achter de rug van Hooyberghs pardoes tegen de netten, goed voor de 1-3. Michiel Meynendonckx kreeg in de 39’ een unieke doelkans, maar de achterwaartse kopbal bleek de verkeerde keuze. Racing-aanvaller Doncos slaagde er niet in de score uit te diepen na een mooie vloeiende aanval. Net voor de rust nam Wynants het leer in één tijd op de slof, maar doelman Smet pakte zonder al te veel problemen.
De eerste opschudding in de tweede helft liet Racing optekenen, nadat bij een hoekschop de ingevallen keeper Janssens zijn tussenkomst miste. Een redding op de lijn voorkwam de 1-4. Amper twee minuten later kopte Doncos rakelings naast, en andermaal ontsnapte De Kempen aan een grotere achterstand. Net voorbij het uur viel de aansluitingstreffer wanneer de lage knal van Michiel Meynendonckx vanuit de tweede lijn buiten bereik van Smet in de verste hoek belandde. Snel na de 2-3 waren Wynants en Gielis kort bij de gelijkmaker, maar finaal onderschepte Smet het leer. In de 70’ viseerde Van Der Brempt de korte hoek aan de tweede paal. Janssens bracht redding. In de 84’ zorgden de bezoekers voor een heet standje in de lokale kleine rechthoek, en gelukkig voor de thuisploeg kon uit dit gevaarlijk geharrewar niet worden gescoord. Nog voor een slotoffensief van De Kempen werd opgestart, werd de intentie om nog een punt uit de brand te slepen gefnuikt in de 88’. Een afvallende bal kwam in de voeten van Carrez die Janssens kansloos liet en met zij derde goal van de avond de 2-4 eindscore vastlegde.

De Kempen speelde met: Hooyberghs (45’ Janssens), Ruben Meyenendonckx, Michiel Meynendonckx, Gielis, Lauryssen, Van Den Putte, Bakkovens (89’ Ndagano), Van Dyck, Wynants, Trommelen, Vets (77’ Paesen)

Doelpunten: 8’ Gielis 1-0, 14’ Carrez 1-1, 26’ Put 1-2, 30’ Carrez 1-3, 61’ Michiel Meynendonckx 2-3, 88’ Carrez 2-4

Gele kaarten: Ruben Meynendonckx, Wynants, Van Delm, Ventose