KFC De Kempen - Verbroedering Balen 2 - 3

De bezoekers kenden een droomstart, want al in de 3’ moest thuisdoelman Janssens goed plat bij een lage knal van Huysmans. Een minuut later was het wel raak wanneer ex-Kempen speler Simon Paesen van op links de bal goed achterwaarts voor doel bracht. Thoelen schoot de 0-1 mooi binnen buiten bereik van Janssens. De bezoekers gingen door op hun elan, maar de spectaculaire poging van Simon Paesen kende geen succes. Een listige uithaal van Peetermans stierf in de 13’ op de lat. Het eerste lokale doelgevaar kwam er na een hoekschop waarna een gevaarlijke situatie ontstond voor de Balense kooi. In de 26’ schoot Murataj de vrije trap niet onaardig voorbij de muur, maar het leer zoefde naast. Op het half uur kon ‘vuurtoren’ Domien Paesen een afgeweken bal met het hoofd beroeren, en Janssens was er aan voor de moeite. Aan de overkant noteerden we een knal van Vangestel. Op slag van rust kopte bij een corner de boomlange centrale verdediger Coeckelberghs de bal krachtig tegen de netten: 0-3. Ook Balenaar Thoelen pakte nog voor de koffie uit met een aardig afstand-schot.

Vroeg in de tweede helft kapte Huysmans zich vrij, maar stuitte dan op de vuist van Janssens. De lokale portier bracht even later redding bij een lage knal, en een bezoeker miste in de rebound de 0-4. De Kempen veegde de nul van het bord nadat Segers zorgde voor de assist en Goethaert met een lage knal de netten deed trillen. Aan de overkant ging de poging van Huysmans aan de tweede paal maar nipt over. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar Segers viseerde het zijnet. Goethaert zag zijn verdienstelijk schot gered door Balen-keeper Melis. Bezoeker Domien Paesen miste op zijn beurt een wenkende kans aan de tweede paal. Thuisspeler De Backer wist na een felle inspanning van op rechts de bal nog voor te brengen waar Verschueren krachtig binnen de kader schoot. Met een geweldige redding voorkwam Melis de 2-3. In de fase die er op volgde was het wel raak wanneer Mombaerts van ver uithaalde en knap scoorde. In de 87’ kreeg Kempen-verdediger Khairane op aangeven van de grensrechter rood, en kwam de bal voor de bezoekers op de stip. Huysmans trapte de elfmeter snoeihard tegen de lat. Een voorzet van Simon Paesen draaide niet ver naast aan de tweede paal. In de blessuretijd werd Segers in de zestien nog verdacht tegen de grond gewerkt, maar de ref oordeelde dat er niets aan de hand was en dus kwam de penalty voor De Kempen er niet.

Na een uitzichtloze 0-3 ruststand bracht De Kempen toch nog spanning in de wedstrijd door twee keer te scoren in een verdienstelijke tweede helft!

KFC De Kempen: Janssens, Vandeweghe (45’ Mombaerts), Zakaria, Moorkens, Vervoort (63’ Vincent Verschueren), Van Riel (59’ Matisse Verschueren), Goethaert, Storms, Segers, Murataj (45’ De Backer), Vangestel

Doelpunten: 4’ Thoelen 0-1, 24’ Domien Paesen 0-2, 44’ Coeckelbergs 0-3, 49’ Goethaert 1-3, 81’ Mombaerts 2-3

Gele kaarten:  Peetermans, Murataj
Rode kaarten: Khairane
Scheidsrechter: Brent Peeters