KFC Nieuwmoer - KFC De Kempen B 1 - 2

Tijdens het openingskwartier was er in de zestien in beide kampen weinig te beleven, en was het min of meer een studieronde voor beide ploegen. In het tweede kwartier kwam het lokale gevaar enkele keren van de bedrijvige Dahmani. Zo moest Kempen-keeper Janssens twee keer redding brengen in evenveel minuten. In de 21’ ging hij goed plat bij een schot van Dahmani, en snel daarna waren er nog net de vingertoppen om de poging van de lokale aanvaller in corner te duwen. Het half uur naderend, moest Mafete dit keer een schot van Dahmani afblokken om verder gevaar te voorkomen. Aan de overkant liet De Kempen in de 30’ het eerste gevaar aantekenen, nadat Storms in de zestien een goede beweging uitvoerde, en de bal ging na een carambole maar nipt naast de kooi van thuiskeeper Huybrechts. Met nog enkele minuten te gaan in de eerste helft, zette Nieuwmoer een vloeiende aanval op. Van op rechts werd de bal voor doel gebracht, en Dahmani stond goed geplaatst om Janssens met een schot het nakijken te geven.

De Kempen kwam bijzonder sterk uit de kleedkamer, en al snel moest een Nieuwmoer-verdediger zijn doelman ter hulp komen om een schot van Maes van de lijn te vegen. Amper een minuut later stak Lauwers de bal centraal door tot bij Jansen, en laatstgenoemde klaarde de klus door koelbloedig langszij Huybrechts de gelijkmaker binnen te schieten. Aan de overzijde kon Nieuwmoer geen gevaar creëren uit een vrije trap aan de rand van de zestien. Storms lanceerde Lauryssen op rechts, hetgeen een hoekschop opleverde. Bij deze corner ging de lokale doelman niet vrijuit, en aan de tweede paal bracht Lauwers De Kempen met rake knal op voorsprong. Nieuwmoer reageerde direct en Mafete moest een hoge gevaarlijke voorzet met de kop onschadelijk maken. Het werd ei zo na
1-3 wanneer Nuyens zelf de tegenaanval opzette en het duel in snelheid op links won van zijn belager. Ter hoogte van de zestien draaide hij naar binnen, bracht zichzelf in schietpositie en zag zijn loeier op de deklat belanden. In de 81’ ging op de linkerflank de snelle De Bruijn aan de haal, waarbij de bal gevaarlijk voor doel gebracht werd. Janssens redde aan de eerste paal en voorkwam de 2-2. De geel-blauwe defensie stond ijzersterk te verdedigen, en ook de slag op het middenveld werd door de bezoekers met veel inzet gestreden. In de slotfase was de ingevallen Goethaert het snelst op de linkerflank, en bracht de bal voor doel in de loop van Jansen. De bezoekende spits werd van in de rug foutief gehaakt op het moment dat hij op doel wilde knallen. Jansen nam zelf positie bij de penalty, maar mikte de bal over de kruising… geen 1-3 en dus bleef het nog spannend tot in de blessuretijd.
Na een goede tweede helft kon De Kempen met een verdiende driepunter huiswaarts keren.

De Kempen B speelde met: Janssens, Vandeweghe, Aerts, Mafete, Nuyens, Lauwers, Lauryssen (90’ Van Riel), Mertens, Jansen (93’ Segers), Maes (Goethaert)

Doelpunten: 43’ Dahmani 1-0, 51’ Jansen 1-1, 59’ Lauwers 1-2

Gele kaarten: Mafete, Dahmani