K.Meerle FC - KFC De Kempen B 3 - 4

De thuisploeg liet zich al vroeg in de wedstrijd domweg in de luren leggen. Dams stak goed door tot bij Iwuji die zijn belager te snel af was, en vervolgens knap de keeper omspeelde. Zo werd het al na 3' een droomstart voor geel-blauw. De Kempen eiste het eerste kwartier op, en Mertens probeerde vanuit de tweede lijn met een schot dat door Meerle-doelman Van Bavel gepakt werd. Bij een lokale aanval kreeg Willemen een al te opzichtige duw in de rug, en de scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Ten Brink schoot keihard in het midden van het doel en bracht de stand terug in evenwicht. Voor de bezoekers had Brouwers nog een goede mogelijkheid, nadat hij de assist van Dams met de voet naast de kader plaatste. Het schot van Mombaerts was te centraal op doel, zodat thuisgoalie Van Bavel simpel kon pakken. Nog voor het half uur werd op vrije trap door De Kempen de bal voor doel gebracht. Niemand bij de thuisploeg had oog voor Moorkens die de 1-2 binnen trapte. Vijf minuten later werd op de linkerflank een splijtende assist gegeven, en Goethaert  ontweek de buitenspel om vervolgens met een grond scherend schot 1-3 te scoren. Mombaerts dwong thuisgoalie Van Bavel nog tot een goede redding in de linker benedenhoek. Ook een gekraakte voorzet van Goethaert belandde in de armen van Van Bavel. In de slotfase van de eerste helft werd Kempen-doelman Van Dam op de proef gesteld. Eerst stond hij goed in de korte hoek om het schot van Ten Brink onschadelijk te maken. Bij de corner die er op volgde zat hij er met de vuisten goed tussen.
Direct in de tweede helft miste Van Riel zijn controle, waardoor Voeten het cado dankbaar aannam en Van Dam kansloos liet. Na 47' scoorde Meerle de aansluitingstreffer en rook zijn kans om de gelijkmaker te forceren. De Kempen kende pech wanneer de poging van Dams na de assist van Goethaert van de lijn gered werd. Vervolgens bracht Meerle de bal op vrije trap voor doel, waar Willemen te veel ruimte kreeg. Gelukkig miste zijn kopbal de goede richting. Thuisspeler Michielsen kreeg een unieke kans voor de gelijkmaker, maar vergat te scoren. Op het uur stond Mombaerts aan het kanon en zag zijn knal via een thuisverdediger in corner gaan. Bij een scherpe tegenaanval koos op rechts Iwuji het hazenpad en finaal kwam de bal aan de tweede paal waar de goed gevolgde Goethaert zijn tweede van de namiddag kon scoren: 2-4. Met nog ruim een kwartier te spelen bracht Vermeiren de 3-4 op het bord, nadat hij een verre inworp van Voeten in doel verlengde. Meerle ging nu voluit voor de aanval, en nam daarbij achterin risico's. Zo moest Yannick Van Bavel de noodrem hanteren om een aanvallende bezoeker af te stoppen. Meerle bracht daarna een vrije trap scherp voor doel, waarbij iedereen onderdoor ging. Met een goede reflex bracht Kempen-keeper Van Dam redding bij een lokale poging in de slotfase. In de blessuretijd kon De Kempen counteren via Dams en Mombaerts. Laatstgenoemde vergat daarbij de 3-5 te scoren. Na veel doelpunten, en met het kleinste verschil trok De Kempen zijn tweede driepunter op verplaatsing over de streep, mede dank zij een collectieve inzet en speciale vermelding van de hard werkende Storms en Mertens.

KFC De Kempen: Van Dam, Melis, Moorkens, Van Riel, Goethaert, Storms, Iwuji (78' Loots), Mertens, Dams, Brouwers (46' Van Doorn), Mombaerts

Doelpunten: 4' Iwuji 0-1, 14' Ten Brink 1-1 (pen.)n 27' Moorkens 1-2, 32' Goethaert 1-3, 47' Voeten 2-3, 63' Goethaert 2-4, 74' Vermeiren 3-4

Gele kaarten: Vermeiren, Yannick Van Bavel, Ten Brink, Van Doorn, Van Riel