KSV Schriek -KFC De Kempen A 3 - 2

De Kempen A dwong de 1/8 finale af in de Beker van Antwerpen, en ook het scheidsrechterblad maakte melding van de A-ploeg. Toch was het een voltallige B-ploeg dat vol aan de bak moest op het veld van Schriek.
De eerste helft deed pijn aan de ogen, want zowel de thuisploeg als de bezoekers bakten er niets van. Er was amper actie in de zone van de waarheid. Even voor het half uur stierf een loeier van Belle op de paal en had Schriek de voetbalgoden aan hun zijde. Enkele minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong nadat een hoekschop krachtig werd binnengekopt. De bordjes kwamen nog voor de rust in evenwicht. Maes kwam in balbezit en trapte keurig en stevig de bal hoog in de verste hoek. Van een mooie partij voetbal was vijfenveertig minuten lang helaas geen sprake.

In de tweede helft was er offensief vanwege De Kempen helemaal niets meer te bespeuren, en voor de kooi van Schriek bleef het bedroevend rustig. Keeper Janssens daarentegen had moeite met een listig genomen vrije trap van Geysels. Een slimme doorsteekpas tot bij Van Den Meersche werd door laatstgenoemde netjes voorbij doelman Janssens geschoten: 2-1.
Geysels kon de scoren opdrijven, maar mikte zijn kopbal naast de kader. Even later moest Janssens goed plat bij het schot van andermaal Geysels. Bij de enige dreiging in de zestien van de thuisploeg, ging Schriek-doelman Verschoren in de fout en schoot het leer pardoes tegen Van Nuffel. De bal maakte een hoge curve en Van Nuffel trapte de gelijkmaker in het lege doel. Met nog vijf minuten te gaan, leek een penaltyreeks in de maak. In de 88’ evenwel moest Janssens de bal lossen, en stond Geysels op de goede plaats om de 3-2 binnen te duwen. In een pover slotoffensief was De Kempen te onmondig om nog gelijk te maken. Eenzelfde conclusie als in de eerste helft: van mooi voetbal was helaas geen sprake.

KFC De Kempen: Janssens, Vandeweghe, Belle, Khairane, Heylen, Verheyen, Van Nuffel, Maes, Vangestel (60’ Mombaerts), Goethaert, Storms

Doelpunten: 27’ De Maegd 1-0, 41’ Maes 1-1, 52’ Van Den Meersche 2-1, 85’ Van Nuffel 2-2, 88’ Geysels 3-2
Gele kaarten: Emmeregs, Coenen, Gommers