K.Ternesse VV - KFC De Kempen A 2 - 0

Na een gelijk opgaande eerste helft stond bij de rust een logische 0-0 op het scorebord. Wegens gebrek aan gevaar in de zone van de waarheid, konden beide keepers zich beperken tot wat pluk- en vuistwerk. De eerste speldenprik kwam op rekening van de bezoekers, nadat Efe doorstak tot bij Vervoort wiens vizier te hoog gemikt stond. De beste kans voor de pauze kwam er nadat Swaans van op rechts de bal keurig voor doel bracht. Efe klom hoog en kopte krachtig op doel, echter niet binnen de kader. Dit was meteen een grote mogelijkheid voor geel-blauw om de score te openen. In het slot van de eerste helft kwamen zowel Vervoort als Swaans voor De Kempen nog in schietpositie. Doelman Van Den Wildenberg bokste weg en de andere poging was te hoog gemikt. De Kempen zette een stevig en goed georganiseerd blok neer, en Ternesse slaagde er niet in om de opening te vinden.
Vroeg in de tweede helft slaagde de thuisploeg er snel in om meer gevaar voor doel te brengen. Wanneer thuisspeler Somers onderschepte, kon Juniku in stelling worden gebracht en De Kempen kwam goed weg wanneer de poging in corner kon worden gewerkt. Even later bracht de ingevallen Jacobs voor Ternesse de bal gevaarlijk voor doel, en andermaal mochten de bezoekers zich gelukkig prijzen dat een hoekschop het gevolg was. Het was duidelijk dat een doelpunt in de lucht hing ten gevolge de offensieve intenties van de thuisploeg. Net voorbij het uur bracht Vertommen de bal voor doel tot aan de tweede paal waar Destoop afwerker van dienst was. De thuisploeg eiste nu veel meer balbezit op, en het schot van bezoeker Meynendonckx op vrije trap kon Van Den  Wildenberg probleemloos pakken. Bij een snelle lokale omschakeling in de 75’, lag op rechts de ruimte helemaal open. Het leek wel een copy van de openingsgoal, want dit keer bracht Destoop het leer voor doel tot aan de verste paal. Juniku bracht de 2-0 op het bord. Hooyberghs stond in de slotfase nog paraat bij een schot van Juniku, en aan de overkant was er de controle te veel bij Moorkens zodat hij niet op doel kon vlammen.
Na een verdiende overwinning vestigde Ternesse zich steviger op de leidersplaats, terwijl De Kempen zich kan voorbereiden voor de derby tegen Vosselaar aanstaande zaterdag.

FC De Kempen: Hooyberghs, Meynendonckx, Govers, Swaans (83’ Maes), Efe, Moorkens, Van Den Putte, Bakkovens, Storms,Trommelen, Vervoort (69’ Van Nuffel)

Doelpunten: 61’ Destoop 1-0, 75’ Juniku 2-0
Gele kaarten: Vertommen (T)