K.Vlimmeren Sport - KFC De Kempen B 1-2

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, en in het eerste kwartier liet De Kempen enkele kansen noteren. Een knal van Mertens strandde op de vuisten van Vlimmeren-keeper Stoop. Even later trapte Door Moorkens een listige vrije trap en door de bots had Stoop er dit keer behoorlijk wat moeite mee. De knal van Mertens zoefde even later naast de kader. In het tweede kwartier herstelde Vlimmeren het evenwicht. Dit resulteerde ook in enkele kansjes voor de thuisploeg. Zo kopte Raeymaekers aan de eerste paal over doel, en ging de lage knal van Rune Van Gils naast. Aan de overkant bracht bezoeker Brouwers het leer voor doel, waar aan de tweede paal Iwuji op Stoop besloot. De Kempen kwam goed weg wanneer een voorzet-schot van Kleeren pardoes op de deklat plofte. Een bezoekende kans werd door Brouwers over gekopt, en in het slot van de eerste helft zorgde de mee opgerukte Van Riel voor de nodige dreiging. Met een billijke 0-0 ruststand trokken beide teams richting kleedkamers.
In de tweede helft liet de thuisploeg de eerste doelpoging optekenen met een schot van Kleeren dat evenwel naast ging. Even voorbij het uur bracht Dams zijn teamgenoot Brouwers in stelling, en oog in oog met de keeper vergat laatstgenoemde de 0-1 te scoren. Vlimmeren kreeg het gaandeweg moeilijker met de combinaties van De Kempen, en het hanteerde daarbij snel de noodrem. Met nog een kwartier te gaan kopte Verschueren aan de tweede paal de bal centraal in de zestien. Dams won het luchtduel en kopte krachtig op doel. Thuisgoalie Stoop haalde een gemaakt doelpunt met een tijgersprong uit zijn kooi. In de 81' was het dan toch raak. Een mooi opgezette aanval via enkele tussenstations, werd finaal door Storms keurig in de loop van Verschueren gelegd. Het schot van Verschueren werd door Stoop gepareerd, en de bal botste op Kerstens die met een owngoal ongelukkig de 0-1 op het bord bracht. Snel erna was er opnieuw een vloeiende aanval en werd de Vlimmeren-defensie met snelle combinaties uit verband gespeeld. Mombaerts stormde met de bal aan de voet op doel af en gaf met een lage schuiver Stoop het nakijken. Twee minuten later lukte Embrechts voor de thuisploeg de aansluitingstreffer wanneer hij een lage hoekschop in doel verlengde. Vlimmeren probeerde in de resterende toegevoegde tijd de forcing te voeren, en het lukte daar ei zo na nog in ook. De poging van Kleeren belandde evenwel op de paal.
Geel-blauw hield stand en nam al bij al verdiend de driepunter mee huiswaarts.

FC De Kempen: Van Dam, Mombaerts, Melis, Van Riel, Lander Moorkens, Storms, Door Moorkens (22' Iwuji), Van Hoof, Dams, Mertens (65' Verschueren), Brouwers (69' Maes)

Doelpunten: 82' Kersten (own-goal) 0-1, 85' Mombaerts 0-2, 87' Embrechts 1-2
Gele kaarten: Dierickx, Brouwers, Embrechts, Van Gils Sander