SK Retie - KFC De Kempen A 3 - 1

De eerste helft werd gedomineerd door De Kempen dat het betere voetbal liet optekenen. Retie moest ondergaan, maar zorgde ondanks dat toch voor gevaar. Nadat eerst een schot van Dierckx nog slecht was gericht, was in de 11’ zijn vrije trap heel wat gevaarlijker. Hooyberghs moest laag in de hoek de bal met de vingertoppen in corner ranselen. Met een goede assist bracht Gielis centraal voor doel Efe in stelling, die op zijn beurt keeper Veraghtert omspeelde, maar dan stuitte op een verdediger die nog net een corner kon toestaan. In de 18’ bracht Trommelen de bal voor doel, waar Van Nuffel zijn schot nog gered zag. In de rebound deed Moorkens dan de netten toch trillen, en het stond verdiend 0-1. Het antwoord van Retie kwam er via Dierckx die evenwel op keeper Hooyberghs stuitte. Gijs kopte de voorzet van Broeckx naar de grond, en het leer stuiterde zo over doel van Hooyberghs. In de slotfase van de eerste helft wist bezoeker Van Nuffel de bal te veroveren, maar zijn lage knal werd gered.

In de tweede helft kwam Retie met meer grinta uit de kleedkamer. Gijs kopte een voorzet van Dierckx in het zijnet, en even later ging het schot van Broeckx voorlangs. Voor de bezoekers kwam er lichte dreiging via Trommelen. Op het uur bracht Dierckx het leer laag voor doel waar Noeyens er zijn voet tegen zette en de 1-1 scoorde. Tien minuten later kopte Noeyens de 2-1 binnen bij een hoekschop die door Dierckx werd genomen. Het vizier van Dierckx zelf stond tot twee keer toe veel te hoog gemikt. Bij een bezoekende aanval ging Efe alleen op doel af, maar met vereende krachten gooide Keersmaekers zich in de baan van het schot en kwam op die manier zijn doelman ter hulp. Er was ook nog een kans voor Moorkens die evenwel fel gehinderd werd en zo de 2-2 niet kon voltooien. In de slotseconden slaagde noch Dierckx, noch Ruben Schuermans te scoren, maar finaal schoot de ingevallen Van Herck de 3-1 binnen. Retie pakte zo een zes op zes, en kon gaan kermis vieren. De Kempen droop huiswaarts met een 1 op 6…

FC De Kempen: Hooyberghs, Meynendonckx, Govers, Gielis, Swaans, Efe, Moorkens, Van Den Putte, Bakkovens, Van Nuffel, Trommelen

Doelpunten: 19’ Moorkens 0-1, 61’ Noeyens 1-1, 72’ Noeyens 2-1, 90’ Van Herck 3-1

Gele kaarten: Govers, Efe, Gijs, Meynendonckx