VNA Wortel - KFC De Kempen B 0 - 2

In Wortel wist De Kempen B verdiend zijn eerste punten van het seizoen te veroveren. Er kon halfweg met 0-2 gerust worden na twee knappe doelpunten, en nadat doelman Janssens op twee cruciale fasen een knappe redding in huis had.

Maes zorgde voor het eerste doelgevaar wanneer zijn gekruld schot naast de kooi van thuiskeeper Smitz buiten ging. Diezelfde Maes stond in de 20’ goed geplaatst om de assist van Coenen in één tijd binnen te schieten. Het lokale gevaar kwam voornamelijk van Goossens die na het openingsdoelpunt laag gevaarlijk richting tweede paal knalde. Kempen-keeper Janssens ging goed plat en moest zich helemaal strekken om de bal te veroveren. Nog voor het half uur lanceerde Belle met een gemeten lange bal op links Coenen. Na een goede balcontrole schoot de klaar kijkende bezoekende aanvaller laag en enig mooi de 0-2 buiten bereik van Smitz tegen de netten. Wortel probeerde nog voor de pauze de aansluitingstreffer te scoren, en bij een listig genomen vrije trap moest een attente Janssens de bal over de kader tikken. Ook bij de vrije trap van op rechts zat Jonas er goed met een vuist tussen.

In de tweede helft werd De Kempen lange tijd op eigen helft teruggedrongen. Wortel drukte offensief het gaspedaal iets feller in en na balverlies in de thuisdefensie ging de poging van Goossens niet zo ver naast. Gastheer Gilops kreeg veel vrije ruimte en zijn gevaarlijke kopbal ging over doel. De snelle en wendbare Goossens probeerde Janssens met een laag schot te verschalken maar het leer zoefde naast. Bij een tweede corner op rij voor de thuisploeg pakte bij een rebound Janssens uit met een goede redding en voorkwam zo de aansluitingstreffer. Tien minuten later werd een hoekschop door Wortel hoog voor doel gebracht. Verdediger Wuyts dook voor Janssens op en kopte gevaarlijk op doel, maar zijn kopbal belandde naast de kader.
De Kempen verdedigde zijn voorsprong met veel collectieve inzet, en de eerste driepunter was meteen een feit.

FC De Kempen: Janssens, Moorkens (45’ Nuyens), Belle, Vandeweghe, Dondeyne, Verheyen, Storms, Maes, Mombaerts (77’ Matisse Verschueren), Coenen (38’ Vincent Verschueren), Goethaert

Doelpunten: 20’ Maes 0-1, 27’ Coenen 0-2
Gele kaarten: Belle