KFC B - KVV Dosko 2-0

dosko

De Kempen pakte met de wind in de rug in de eerste helft uit met éénrichtingsvoetbal. Het zag er naar uit dat doelman Janssens een uiterst rustige eerste 45’ zou doormaken, ware het niet dat er twee bezoekende strafschoppen
mochten genomen worden… In de 5’ bracht Lauwers de bal voor doel waar Vets naast kopte. In de 17’ bracht dit keer Storms zijn teamgenoot Vets in stelling. Laatstgenoemde kapte zich goed weg van zijn belager en kwam zo in schietpositie. Dosko-keeper Hereijgers voorkwam de 1-0. Even voorbij het half uur was er eerst nog het schot van Vets, en vervolgens was er de gekraakte kopbal van Govers die door Hereijgers simpel gepakt werd. De
lang verwachte en verdiende 1-0 kwam er dan toch in de 36’. Nuyens werd net in de zestien foutief afgestopt en van op de stip schoot Govers de 1-0 binnen. Slechts twee minuten later was er een aarzeling in de thuisdefensie waarbij de fout gemaakt werd. Dit keer kwam de bal op de stip voor de bezoekers en Aerts zette zich klaar. Janssens had evenwel een goede reflex in huis een stopte de elfmeter. De grensrechter gaf aan dat de thuisgoalie te vroeg van zijn lijn was gegaan, en de penalty moest worden hernomen. Diezelfde Aerts kon een tweede keer proberen, maar andermaal koos Janssens de goede hoek en stopte op evenveel minuten een tweede strafschop. Ruststand 1-0 en gezien het spelverloop had de score in feite minstens het dubbel moeten zijn.

Eenzelfde spelbeeld kregen de toeschouwers te zien na de koffie. Direct nadat was afgetrapt had Lauwers de 2-0 aan de voet, maar zijn schot ging naast de kader. In de 52’ leverde Vervoort in bij Storms die de bezoekende goalie op zijn weg vond waardoor de score weer niet verdubbeld werd. Even voor het uur stak Dosko zijn neus nog eens aan het venster, en de achterwaartse assist werd door Borgmans over geknald. Oog in oog met de doelman schoot Lauwers een wenkende kans naast. In de 74’ kwam de verdiende 2-0 er dan eindelijk, nadat Nuyens een listige vrij trap laag tot aan de eerste paal bracht. Versmissen dook voor de verdediging aan de korte hoek op en tikte met de voet binnen. In de slotfase waren er nog goede kansen voor Van Den Broeck, Moorkens en Govers, maar hun schoten misten precisie. De driepunter was de logica zelve nadat De Kempen een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelde.

KFC B speelde in hun gloednieuwe wedstrijdtenue met nieuwe hoofdsponsor IT-Qube, Merci Bart van IT-Qube voor het vertrouwen in onze club!