KFC A - KAC Betekom 2-3

Betekom

Het waren de bezoekers die van bij de aftrap licht veldoverwicht afdwongen. De Betekom-spelers schenen mekaar beter te vinden waardoor De Kempen zijn meerdere moest erkennen. Doelgevaar in het eerste kwartier bleef evenwel
achterwege. In de 18’ ging Wynants op snelheid zijn rechterflank af en bracht het leer hoog voor doel tot aan de tweede paal. Gielis was goed gevolgd en kon zelfs de tijd nemen om zijn kopbal te plaatsen, 1-0. Op het half uur drong bezoeker Pelgrims met de bal aan de voet de zestien in, en werd in de rug gelopen door Vanreusel. De Winter klaarde de klus van op de stip en bracht de bordjes terug in evenwicht, 1-1. Luttele minuten later schoot Vollon van ver eerder ongevaarlijk laag op doel. Trommelen strekte zijn been en raakte de bal waardoor Hooyberghs compleet op het verkeerde been verrast werd, 1-2. Taqi zorgde voor het laatste bezoekende gevaar in de eerste helft, nadat hij de bal voor doel bracht. Hooyberghs zat er met de vuist goed tussen maar de rommelige fase erna was niet zonder gevaar.

Na de pauze nam de thuisploeg het initiatief en ging geel-blauw op zoek naar de gelijkmaker. Met een doorsteekpas bracht Gielis zijn ploegmaat Jansen keurig in stelling. De bezoekende defensie ontzette in de voeten van Meynendonckx die zijn assist tegen een hand van een Betekom-verdediger zag stranden. Jansen zette op penalty doelman De Jonge op het verkeerde been en de 2-2 was een feit. De thuisploeg dwong nog een drietal goede doelkansen af. In de 70’ dook Gielis op in de kleine rechthoek en vond in de korte hoek De Jonge op zijn weg. Trommelen lanceerde enkele minuten later Lauryssen die het op snelheid won van zijn belager. De Jonge redde in corner. De hoekschop die er op volgde werd door Lauryssen met de kop gedevieerd, maar een bezoekende verdediger werkte opnieuw in hoekschop. Ook de gevaarlijke voorzet van Kempen-spits Jansen werd in corner getrapt door een Betekom-verdediger. Het venijn zat ‘m in de staart, want vijf minuten voor affluiten werd er niet scherp genoeg verdedigd door de lokale defensie. Een klaar kijkende Taqi was er als de kippen bij om van dicht bij de 2-3 hard in het dak van het doel te knallen. Van deze mokerslag krabbelde de thuisploeg niet meer overeind. Op basis van de betere lokale kansen na de koffie, en rekening houdende met de ongelukkige 1-2, had een puntendeling een billijkere uitslag geweest. In die zin is de 1 op 9 na drie speeldagen een te karige beloning voor de geleverde prestaties.