VC Poederlee - KFC B 3-0

Poederlee

In de eerste helft moest Kempen-doelman Janssens omzeggens twee keer in actie komen, en telkens was het om de bal uit zijn netten te rapen. Poederlee werkte af aan 100% en kon zo met 2-0 de rust in gaan. De jeugdige bezoekers lieten zich niet imponeren door de ervaring van Poederlee. Vroeg in de match ging Moorkens op snelheid de linkerflank af en zette de bal laag voor doel. De lokale doelman moest zich reppen om de voorzet te onderscheppen. Een vloeiende lokale aanval in de 10’ mondde uit in een strakke boogbal over doelman Janssens. Via de deklat kaatste de bal terug in het veld, maar de goed gevolgde Aters kopte binnen. Ondanks alles bleef de wedstrijd vrij evenwichtig,
enkel in de zone van de waarheid miste geel-blauw de creativiteit om een bres te slaan in de lokale afweergordel. Gastheer Hermans bracht voor de thuisploeg de bal gevaarlijk in de zestien, en tot twee keer toe slaagden de lokale aanvallers er niet in de score op te drijven. Dat gebeurde dan toch in de 26’ bij een copy van de 1-0: opnieuw werd Janssens met een strakke boogbal verschalkt en dit keer ging het schot van Van Den Reek wel meteen in doel: 2-0. Nadat bij een hoge corner doelman Wagemans onder de bal ging, was er bij De Kempen niemand om in de dicht bevolkte kleine rechthoek succesvol af te ronden.

In de tweede helft nam de hard zwoegende Lauwers zijn ploeg meteen op sleeptouw. Van Den Broeck bracht met zijn kopbal de thuisgoalie helaas niet in de problemen. Een afgeweken voorzet van Vervoort belandde bij Storms die evenwel verzuimde de aansluitingstreffer binnen te schieten. Snel erna volgde een actie van Moorkens die Lauwers in stelling bracht. De afgeweken knal leverde slechts een hoekschop op. Een zeldzame tegenprik van Poederlee leverde nog een schot op van Hermans, maar zijn vizier stond te hoog en naast gericht. Met nog een kwartier te gaan dribbelde bezoeker Vets zich vrij in de zestien. Oog in oog met keeper Wagemans kwam ook hij voor De Kempen niet tot scoren. De bezoekers namen achterin meer en meer risico’s, en in plaats van de aansluitingstreffer viel in de 82’ de 3-0 en meteen het verdict. Aters bleef stevig in balbezit en stak door tot bij Van Den Reek die van dichtbij simpel de netten nog eens deed trillen. De vrije trap van Van Den Broeck op de rand van de zestien ging keurig naast de muur, maar Wagemans stond goed geplaatst en hield de nul.

FC De Kempen: Janssens, Vandeweghe, Van Den Broeck, Versmissen, Vervoort, Govers, Storms (83’ De Backer), Lauwers, Nuyens (70’ Van Der Heiden), Vets, Moorkens ( 83’ Bollansee)
Doelpunten: 10’ Aters 1-0, 27’ Van Den Reek 2-0, 81’ Van Den Reek 3-0
Gele kaarten: Hermans