Voorbeschouwing K Hoogstraten VV

vb

Woensdagavond openden we de oefencampagne voor het nieuwe seizoen op Zwaneven met een 2-2 gelijkspel. Morgenavond ontvangen we dan Hoogstraten voor een mooi oefenwedstrijd.

Hoogstraten VV komt uit in tweede amateurklasse B waar het al een aantal seizoenen een goede middenmoter is. Ze speelden eerder deze week vriendschappelijk op het veld van Loenhout en wonnen er met 0-2.

Hoogstraten heeft het stamnummer 2366 en rood-wit als clubkleuren. Sinds de jaren zestig spelen ze in de nationale reeksen.

Een korte geschiedenis van de club: Er waren daarvoor ook al wat pogingen om voetbalclubs op te richten in de Noorderkempen maar in 1936 werd Hoogstraten VV opgericht. Ze gingen van start in de laagste reeks (derde provinciale). In 1938 promoveerde de club een eerste maal om dan direct weer te zakken. Tijdens de tweede wereldoorlog promoveerde de club opnieuw en in 1948 stoomden ze zelfs door naar eerste provinciale.

Dat avontuur was echter van korte duur. Ook in de jaren vijftig zou de club enkele seizoenen in eerste provinciale kamperen maar in 1957 zouden ze dan terug afzakken. In de jaren zestig maakte Hoogstraten een grote opgang. In 1963 werden ze kampioen in tweede provinciale en een jaar later deden ze dit over in eerste zodat de poorten naar de nationale reeksen open gebeukt werden. Ze zouden heel wat jaren in vierde klasse spelen tot ze in 1986 kampioen werden en promoveerden. Daar zou men heel wat seizoenen spelen en zelfs bijna kampioen spelen (in 1990 op één punt van kampioen Turnhout). Ook in 1995 werd het tweede (op twee punten van KFC Tielen) maar werden ze door Racing Jet Waver uitgeschakeld. In 2002 zou Hoogstraten terug naar vierde klasse degraderen.

In 2008 zouden ze terug naar derde klasse promoveren om dan in 2013 zelfs voor het eerst in de geschiedenis naar tweede klasse te promoveren. Na één seizoen was dat avontuur echter ook voorbij. Bij het omvormen van de competitie kwamen ze in tweede amateurklasse terecht en daar spelen ze nu nog steeds.

KFC De Kempen – Hoogstraten VV: zaterdag 22 augustus 2020 om 19h30. De wedstrijd is ondertussen helaas UITVERKOCHT.